Botoşani: Cadrele medicale sunt decise să părăsească sistemul

Botoşani: Cadrele medicale sunt decise să părăsească sistemul

Cadrele medicale se tem că vor rămâne fără bani

Medicii şi asistenţii nu sunt mulţumiţi de clasificările propuse de Direcţia de Sănătate Publică.

Conform legislaţiei în vigoare, până la 1 iunie 2011, data intrării în vigoare a noului contract-cadru,  toate unităţile sanitare trebuie clasificate, în funcţie de competenţă, într-una din cele  cinci categorii de clasificare. Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a propus ca numai Spitalul Judeţean să fie clasificat în a treia categorie iar restul unităţilor în categoria a cincea, ce însemnă doar spitale care asigură servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative.

„Noi nu ştim ce vom face, dar bolnavii trebuie să se întrebe acelaşi lucru pentru că nu vor mai exista urgenţe, intervenţii medicale, ci numai tratament", a declarat medicul Gabriel Petrovici.

Cadrele medicale sunt decise să părăsească sistemul sanitar dacă aceste clasificări vor influenţa viitoarele finanţări ale unităţilor medicale unde îşi desfăşoară activitatea.

„Dacă se întâmplă acest lucru invit pe toată lumea la o cafea de adio. Dacă aş rămâne ar însemna că sunt cel mai prost medic din Botoşani", a declarat doctorul Narcis Jaber.

Cadrele medicale sunt nemulţumite de faptul că salariile vor scade la jumătate potrivit noilor clasificări.

„Aceste clasificări obligă managerii să modernizeze şi să doteze spitalele. Clasificarea este maleabilă şi poate fi schimbată la orice oră. Salariile sunt stabilite prin lege, iar managerul este obligat să asigure aceste fonduri", a declarat Gabriel Oprişanu, managerul Spitalului de Psihiatrie Botoşani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: