Botoşani: Astăzi se bate palma la Ministerul Mediului pentru rampa de gunoi de 33 de milioane de euro

Ministrul Laszlo Borbely  va semna astăzi contractul de finanţare pentru sistemul integrat de management a deşeurilor în valoare de 33,5 milioane de euro şi se vor fi demarate procedurile privind organizarea licitaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial - Mediu iar 98%  din investiţie reprezintă finanţare europeană.  Noua rampă de gunoi va fi amenajată la Stăuceni, conform cu cerinţele UE, şi  va fi  dotată cu echipament pentru colectarea selectivă a gunoiului şi achiziţionarea unor mijloace de transport.

Rampa va avea o capacitate de 900.000 de tone şi va fi ecologică. Lucrările vor fi demarate anul viitor la marginea localităţii Stăuceni pe un teren de 18 hectare. Noua rampă va corespunde tututor standardelor europene şi va conţine 7.000 de euro-containere pentru reziduuri şi deşeuri de ambalaje şi 23.000 de lădiţe pentru compostat deşeurile verzi. 23 de camioane vor face colectarea în mediul rural dar şi legătura dintre staţiile de transfer şi rampa judeţeană.

La Săveni, Ştefăneşti, Dorohoi şi Flămânzi vor fi realizate patru staţii de transfer, sau depozitare temporară, având capacitatea între 6.500 şi 31.000 de tone.

Cel mai mare  câştig al judeţului Botoşani constă în  structura modernă, ce va fi pusă la punct pentru ca să avem un judeţ curat , dar si banii, ce vor da de lucru botoşănenilor, fiind ca o gură de oxigen pentru aceasta  perioada dificila cu care ne confruntam", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările