Botoşani: Asistaţii sociali verificaţi la casetofoane şi aragazuri

Botoşani: Asistaţii sociali verificaţi la casetofoane şi aragazuri

Poliţele de asigurare vor fi plătite din ajutoarele sociale

Consiliul Local a aprobat o nouă listă cu bunurile de strictă necesitate pe care are voie să le deţină o familie ce beneficiază de venitul minim garantat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acesteia, al doilea aragaz, frigider, televizor color sau video reprezintă potenţiale venituri prin valorificare şi sunt incluse la veniturile proprii ce se iau în calcul la analiza dosarului pentru venitul minim garantat.

„Mi se pare aiureală. Am mai trecut prin asemenea perioade chiar înainte de revoluţie, când se numărau găinile. Poate cetăşeanul a trecut printr-o perioadă mai bune şi acum are două aragazuri şi din acest motiv nu va mai beneficia de ajutorul social", a precizat consilierul local Florin Pietratru, care a votat împotriva acestei liste.

La nivelul municipiului Botoşani, Serviciul Public de Asistenţă Socială are înregistrate 397 de persoane care beneficiază de ajutorul minim garantat, pentru care se plăteşte în total peste 70.000 lei.

„Nu este corect să le dăm bani doar de dragul de a da banii. Dacă are patru vaci şi vinde laptele, are din ce trăi", a replicat primarul Cătălin Flutur.

Discuţiile din Consiliul Local au apărut după ce 150 de persoane ce au beneficiat de ajutorul de încălzire au minţit în declaraţiile pe propria răspundere, iar acum trebuie să returneze ajutorul bănesc primit.

„Prin hotărârea de guvern se stabilesc nişte limite de valorificare a bunurilor. Noi am făcut propunerea să mergem la limita minimă impusă prin Hotărârea de guvern", a precizat Dorin Burlacu, directorul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială.

Anchetele sociale vor fi efectuate la fiecare trei luni pentru a estima avuţia nevoiaşilor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările