Botoşani: Arestaţii preventiv şi deţinuţii au votat

Botoşani: Arestaţii preventiv şi  deţinuţii au votat

Botoşani: Arestaţii preventiv şi deţinuţii au votat

Cele 13 persoane private de libertate cu drept de vot care se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţiei şi-au exprimat  deja opţiunile în ceea ce privesc alegerile

Cele 13 persoane private de libertate cu drept de vot care se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţiei şi-au exprimat  deja opţiunile în ceea ce privesc alegerile europarlamentare. Arestaţii preventiv au votat la primele ore ale dimineaţii prin intermediul urnei mobile de la Liceul Sanitar, secţie la care este arondat inspectoratul.

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani  (PMS) , deţinuţii au ţinut să îşi exprime dreptul la vot. Doar 87 dintre  cei 560 de deţinuţi cu drept de vot au refuzat să să voteze.  Cele trei cabine de vot au fost amenajate în sectorul vizite din cadrul PMS.  Deţinuţii au fost dirijaţi în serii de câte 12 la urne.  Pentru 79 dintre persoane private de libertate a fost necesară eliberarea  unor noi cărţi de identitatea pentru că documentele erau expirate.  Doar jumătate dintre deţinuţii încarceraţi la penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani au avut dreptul să voteze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: