Botoşani: Ameninţări cu proteste la Pediatrie

Botoşani: Ameninţări cu proteste la Pediatrie

Botoşani: Spitalul de Pediatrie ar putea deveni secţie a Spitalului Judeţean

Medicii ameninţă că vor bloca activitatea spitalului de Copii dacă unitatea va fi preluată de Spitalul Judeţean. Medicii de la Maternitate se alătură pediatrilor. Săptămâna viitoare, cadrele medicale vor încerca să convingă autorităţile că transferarea Pediatriei şi a Maternităţii este o eroare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Măsura Ministerului Sănătăţii de a transforma Spitalul de Pediatrie în secţie a Spitalului Judeţean,, Mavromati,, pune pe jar cadrele medicale care se tem de o reducere drastică a numărului de paturi şi , ca atare, a personalului medical.,, Dacă va fi transferat la Spitalul Judeţean, nu vom mai rămâne cu 250 de paturi, cât avem acum. Numărul pacienţilor va fi acelaşi iar pe noi ne vor trimite cu schimbul să vedem secţiile exterioare ale spitalului", a declarat dr. Gabriel Petrovi, vicepreşedinte Sindicatul Medicilor Specialişti. Mai mult, medicii cred că unitatea va intra vîn colaps financiar dacă fi preluată de cel mai mare datornic din judeţ,

Ministerul Sănătăţii vrea ca şi Maternitatea Botoşani să devină secţie a acestei unităţi medicale. Cadrele medicale de la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie se alătură colegilor de la Pediatrie împreună cu care vor purta discuţii, săptămâna viitoare,autorităţile judeţene. ,,Spitalul de Obstretica si Ginecologie are în derulare proiectul de modernizare în valoare de peste trei milioane de euro cu bani de la Banca Mondială, iar pierderea personalităţii juridice ar ăutea duce la pierdere finanţării" a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani care este de părere că desfiinţarea celor două mari unităţi este ilegală.

Potrivit legii 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, spitalele se desfiinţează prin hotărâre a Guvernului, la initiaţiva ministrului Sănătăţii, cu avizul consiliilor locale sau judeţene. Consiliului Judeţean Botoşani nu i s-a solicitat un asemenea aviz. Aceeaşi lege arată că reorganizarea unui spital se face la iniţiativa managerului respectivei unităţi. Şefii de la Pedistrie şi Matenritate nu au solicitat acest lucru. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările