Botoşani: Absolvenţii de facultate nu au unde să muncească

Botoşani: Absolvenţii de facultate nu au unde să muncească

Absolveţii de facultate au doar trei locuri de muncă la dispoziţie pentru a se angaja

Absolvenţii de studii superioare au extrem de puţine şanse să-şi mai găsească un loc de muncă în Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza crizei economice, posturile la instituţiile de stat sunt blocate, iar firmele private preferă să să angajeze personal cu experienţă. De aceea, la această oră,  peste 250 de absolvenţi cu facultate sunt luaţi  în evidenţele Agenţieie de Ocupare a Forţei de Muncă şi Şomaj (AJOMF), iar alte sute de tineri au terminat perioada de şomaj şi au pierdut şi dreptul la indemnizaţia de sprijin oferită de stat.  Tinerii primesc o indemnizaţie lunară de şomaj de doar 300 de lei.

Pe listele cu locuri de muncă ale AJOFM  există doar trei posturi pentru absolvenţii cu studii superioare.  Se caută secretar, contabil şi jurist, însă angajatorii cer vechime in domeniu ceea ce face să fie imposibilă angajarea unui tânăr care a terminat o facultate. Singurul sprijin pe care îl oferă statul acestot tineri este să-i stimuleze cu subvenţii pe angajatorii care angajează şomeri din rândul absolvenţilor cu studii superioare.

"Anul acesta, AJOFM şi-a propus să subventioneze 75 de locuri de muncă pentru absolvenţi cu studii superioare. Firmele vor primi timp de un an de zile o subvenţie de 750 de lei pentru fiecare absolvent angajat, cu condiţia să-l ţină pe post trei ani." a declarat Sorin Sologon, directorul AJOFM Botoşani. Chiar şi aşa firmele private nu s-au înghesuit să depună dosarele pentru a beneficia de subvenţiile promise.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările