Botoşani: 30 de familii din Dorohoi vor primi cadou câte o casă nouă

Cele 30 de case au fost construite din temelie pentru sinistraţi de Fundaţia "Habitat for Humanity România", cu bani adunaţi din donaţii. Fundaţia a mai construit şi o şcoală generală în satul Dumbrăviţa, afectat şi el grav de inundaţiile din 2010.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, speranţa va renaşte pentru 30 de familii nevoiaşe din Dorohoi care au rămas fără locuinţă în urma inundaţiilor catastrofale de anul trecut. La un an de zile, Fundaţia "Habitat for Humanity România" a reuşit din banii obţinuţi din donaţii să construiască în Dorohoi un cartier cu 30 de case şi o şcoală în satul Dumbrăviţa.

"Marţi vor fi înmânate cheile familiilor alese de noi ca să le ajutăm. Sunt familii cu o situaţie socială extrem de grea care nu puteau să-şi facă singure o locuinţă. Casele au fost construite din cei 550.000 de dolari americani donaţi de diferite firme şi persoane fizice. Deasemeni am renovat alte câteva  zeci de case şi am ajutat cu materiale de construcţii, în valoare totală de 290.000 de dolari, familiile care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din 2010", a spus Carmen Ghia, Communication Coordinator, Habitat for Humanity România.

Casele sunt finisate şi branşate la reţelele de utilităţi, iar viitorii lor proprietari nu au de făcut decât să le mobileze.


Timp de un an de zile, Habitat for Humanity România a asistat peste 300 de familii cu materiale de construcție și expertiză tehnică, prin cele două centre de resurse din localitățile Dorohoi și Mărgineni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările