Botoşănencele domină lumea halterelor. Sportiva care are 12 medalii de aur la patru campionate europene

Botoşănencele domină lumea halterelor. Sportiva care are 12 medalii de aur la patru campionate europene

Halterofila Loredana Toma FOTO gsp.ro

Botoşăneanca Loredana Toma, născută în satul Ibăneşti, a ajuns triplă campioană europeană la haltere. O altă botoşăneancă, Raluca Olaru a obţinut o medalie de aur la categoria ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Botoşănencele au impresionat la Campionatul European de Haltere din Moscova. Sportiva Loredana Toma, din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani a reuşit a cucerit trei medalii de aur, ajungând tripă campioană europeană. Mai mult decât atât a fost declarată cea mai bună sportivă de la Campionatul European din Moscova. 

Loredana Toma a concurat la categoria 64 de kilograme reuşind să o devanseze Sarah Davies din Marea Britanie dar şi pe rusoaica Anastasia Anzorova. Loreda Toma are în palmares nu mai puţin de 12 medalii de aur la trei campionate europene. A crescut în satul Ibăneşti şi a fost descoperită şi mai apoi crescută de Clubul Sportiv Botoşani. De altfel, tot la Europenele de la Moscova, dar la categoria 71 de kilograme, o altă botoşăneancă, Raluca Olaru a reuşit să obţină o medalie de aur şi una de bronz. Raluca Olaru este legitimată la Clubul Sportiv Botoşani.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările