BOTOŞANI.Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate parţiale. Singurul judeţ din Moldova care a rămas fidel PSD

BOTOŞANI.Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate parţiale. Singurul judeţ din Moldova care a rămas fidel PSD

Biroul Electoral Central prezintă rezultatele parţiale ale scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie. La nivelul judeţului Botoşani au fost date publicităţii următoarele rezultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Viorica Dăncilă a fost cel mai votat candidat la prezidenţiale în judeţul Botoşani. 34.16% dintre alegători au pus ştampila pe candidatul PSD. Pe locul doi în preferinţele alegătorilor botoşăneni se află Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PNL reuşind să obţină la Botoşani 31.06%. Pe locul al treilea se află Mircea Diaconu, candidatul susţinut de ALDE şi Pro România cu 12.45%. Locul al patrulea este ocupat de Dan Barna candidatul USR cu 8.80%. Deşi PSD a câştigat din nou alegerile în judeţul Botoşani, este totuşi unul dintre cele mai mici scoruri electorale înregistrate de social-democraţi la alegeri. De trei decenii, aproape fără întrerupere, PSD a reuşit să câştige alegerile în judeţul Botoşani. Excepţie face municipiul Botoşani, acolo unde candidatul PNL a devansat-o pe Viorica Dăncilă. Conform datelor statistice Klaus Iohannis a obţinut în municipiul Botoşani 27.91% în timp ce Viorica Dăncilă a fost votată de 25.55% dintre alegători. Pe locul trei se află Mircea Diaconu. PSD a mai pierdut în oraşele conduse de primari liberali, în special oraşul Flămânzi, dar a câştigat în fiefurile sale de la Dorohoi şi Bucecea cu peste 11% faţă de candidatul de pe locul al doilea. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: