Bătrân chinuit şi umilit într-un spital din România: a zăcut mai bine de patru ore într-un scaun cu rotile, uitat de medici la uşa spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de aproximativ 80 de ani adus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean „Mavromati“ din Botoşani a fost pus într-un scaun cu rotile şi „uitat“ de personalul medical peste 4 ore la marginea unui salon. Bătrânul abandonat şi umilit la spital a stârnit mila pacienţilor şi vizitatorilor, care au făcut public acest caz.

Botoşăneanca Mihaela Toader a făcut public, vineri dimineaţă, pe o reţea socială, un caz cutremurător petrecut la Unitatea de Primire a Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean „Mavromati“. Botoşăneanca povesteşte că a fost nevoită să meargă la UPU pentru o urgenţă şi a asistat la o scenă care a umplut-o de lacrimi. 

Bunic abandonat la uşa spitalului

Un bătrân de aproximativ 80 de ani adus probabil dintr-un sat de lângă Săveni cu o ambulanţă SMURD a fost pur şi simplu aşezat pe un scaun cu rotile la uşa UPU şi abandonat acolo. Femeia povesteşte cum timp de peste trei ore bătrânul a aşteptat în scaunul cu rotile, fără să fie băgat în seamă de medici sau asistenţi. „Aş vrea să împărtăşesc cu voi marea dezamăgire de astăzi.  Acest bătrân a fost umilit şi uitat lângă uşă la UPU Botoşani. La ora 15.30 era acolo, după cum îl vedeţi, ţintuit în acel scaun şi am plecat la 18.45 şi el sărmanul tot acolo era. Au trecut de zeci de ori pe lângă el doamna şi domnul doctor care erau de gardă fără să îl întrebe ceva”, povesteşte pe reţeaua socială Mihaela Toader.

Criză de nervi în faţa pacienţilor

Totodată, botoşăneanca spune că după ce l-a abandonat acolo, medicul de gardă a făcut şi o adevărată criză de isterie în faţa tuturor pacienţilor, folosind un limbaj „colorat“. „Între timp, doamna doctor intră în polemică cu spitalul din Săveni. Noi, cei prezenţi în urgenţă, asistam stupefiaţi la vocabularul şi isteria doamnei. Am amuţit cu toţii la uşă şi, credeţi-mă, nu eram puţini. Pot face confirmarea şi doi asistenţi din serviciul SMURD care au asistat înmărmuriţi cum doamna doctor îşi manifesta furia şi frustrarea şi vehement repeta «Nu mă interesează nu este treaba mea şi nu mă priveşte»“, îşi continuă mărturisirea botoşăneanca.

Îmbărbătat şi alinat de ceilalţi pacienţi

Situaţia bătrânului abandonat, îndurerat şi resemnat de la uşa spitalului i-a înduioşat pe toţi ceilalţi pacienţi. Deşi aveau propriile necazuri, ar fi încercat să îl îmbărbăteze pe bătrân, să-i ofere apă şi să îl întrebe ce îl doare. Pacienţii îl consultau propriu-zis. Bătrânul ar fi stat în jur de patru ore. Continuarea poveştii nu este cunoscută, dar botoşăneanca îşi exprimă dezamăgirea faţă de sistemul sanitar din România. „Ca să fii un medic bun, trebuie să fii cu har de la Dumnezeu, aceste persoane nu aveau nimic în comun cu acest har. Dacă ar fi tatăl sau bunicul lor, cum ar fi reacţionat? Să vezi un bătrân cu faţa brăzdată de muncă şi oboseală, cum privirea lui implora mila şi ajutor”, conchide botoşăneanca. Medicii care erau de gardă în acel moment nu au fost încă identificaţi. Cel mai probabil va fi deschisă o anchetă pentru a se confirma şi pentru a se face lumină în cazul bătrânului abandonat pe holurile spitalului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Sănătatea, buget mai mic doar pe hârtie. Pacient: „S-a demonstrat, încă o dată, că sănătatea nu reprezintă o prioritate!”

VIDEO Spitalul groazei din Vaslui: Saloanele în care gândacii ţin companie pacienţilor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite