Baie în lighean ca pe vremea comuniştilor

Cei peste 9.000 de clienţi Termica din municipiul Botoşani au rămas de ieri fără apă caldă menajeră. Societatea a început lucrările de remont şi a  închis robinetele până pe 1 iulie.

„Măsura are ca scop îmbunătăţirea serviciilor asigurate  populaţiei prin verificarea şi menţinerea la parametri optimi a tuturor tehnologiilor utilizate pentru producerea şi distribuţia energiei termice. Lucrările au ca scop reducerea pierderilor din reţea“, se arată într-un comunicat al Termica Botoşani.


Nemulţumiţi de servicii


Lăsaţi în plină vară fără apă caldă, botoşănenii şi-au aminitit de perioada comunistă, când apa caldă era un lux. Oamenii şi-au scos din debarale oalele ca să încălzească apa sau îşi fac programări la rudele care au centrale de apartament ori boilere. „Copiii merg la rude să facă baie în această perioadă. Eu, însă, va trebui să mă mulţumesc cu baia la lighean în zilele astea. Am două oale de 15 litri, le încălzesc bine şi mă spăl ca pe vremea lui Ceauşescu. An de an fac tot felul de lucrări şi ne închid robinetele“, a spus Viorel Pop, şofer de maxi-taxi.


Oamenii sunt nemulţumiţi că Termica a sistat furnizarea apei calde în plină vară şi nu mai acceptă cererile de debranşare de la reţea pe motiv că s-au făcut investiţii uriaşe în modernizarea şi reabilitarea reţelei de distribuţie.


Conducerea Termica se apără şi invocă o hotărâre a Consiliului Local adoptată în 2008 prin care interzice clienţilor să renunţe la serviciile societăţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: