„Azi aleg albastrul“, o campanie mondială de conştientizare a autismului, marcată la Botoşani cu baloane şi zeci de copii îmbrăcaţi în albastru

„Azi aleg albastrul“, o campanie mondială de conştientizare a autismului, marcată la Botoşani cu baloane şi zeci de copii îmbrăcaţi în albastru

Zeci de copii s-au adunat astăzi în faţa Primăriei pentru a celebra Ziua Mondială a Conştientizării Autismului FOTO botosaneanul

Pe 2 aprilie este Ziua Mondială a Conştientizării Autismului, iar la Botoşani evenimentul a fost marcat printr-o acţiune cu zeci de elevi care au lansat baloane de culoare albastră, din faţa Primăriei Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fiecare an, pe 2 aprilie, este marcată la nivel mondial „Ziua Mondială a Conştientizării Autismului“, fiind folosit sloganul „Azi aleg albastru“, culoarea oficială ataşată acestei zile. 
 
Practic organizaţiile de profil, dar şi medicii curanţi îşi propun ca în fiecare an să le aducă aminte oamenilor de atenţia pe care trebuie să le-o acorde copiilor atinşi de acest cumplit sindrom, dar şi diagnosticării precoce a micuţilor, pentru ca tratamentele să aibă eficienţă. 
 
La Botoşani, „Ziua Mondială a Conştientizării Autismului“ a fost marcată de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani, dar şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 
 
Practic, au fost angrenaţi zeci de elevi de Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, care au lansat pe cer sute de baloane de culoare albastră şi au făcut un marş al solidarităţii de pe Bulevardul Mihai Eminescu până în Piaţa Revoluţiei. Reprezentanta Asociaţiei Părinţiilor Copiilor cu Autism din Botoşani spune că acţiunea a fost organizată pentru a atrage tuturor atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii bolnavi de autism, dar şi asupra faptului că, descoperită la timp, afecţiunea este complet vindecabilă.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările