Au rămas fără bani pentru comunicare virtuală

Au rămas fără bani pentru comunicare virtuală

Şedinţă cu primarii la Prefectură

Edilii din trei comune botoşănene nu mai pot ţine legătura cu şefii judeţului prin sistemul computerizat de comunicaţii.

Reţeaua VPN (n.r.- Virtual Private Network), care permite transmiterea rapidă a informaţiilor de la autorităţile judeţene la cele din teritoriu, nu mai funcţionează de câteva zile în comunele Mihai Eminescu, Avrămeni şi Manoleasa. Potrivit subprefectului Paul Secrieru, edilii nu au avut bani să achite costurile pentru folosirea reţelei în care s-au investit sute de mii de euro.

Factura de 8.000 de lei
„Am primit informaţii cum că sistemul nu funcţionează la cele trei primării. Am aflat apoi că din cauza neplăţii au fost deconectaţi“, a declarat Constantin Urigiuc, şeful  Serviciului Integrare Europeană din cadrul Prefecturii. Plăţile pentru sistemul VPN ar fi trebuit făcute către Romtelecom. Suma anuală pe care o primărie o are de achitat pentru acest serviciu este de aproape 8.000 de lei. Reţeaua VPN a fost pusă în funcţiune în urmă cu aproximativ un an pentru  o comunicare mai rapidă şi mai comodă.
Astfel, nu mai este necesară deplasarea primarilor la toate şedinţele de la Prefectură. „Unii sunt cu mentalităţi mai învechite şi preferă să rămână la vechile metode. Nu înţeleg cum unii colegi nu văd beneficiile acestui sistem“, a spus Vasile Capotă, preşedintele Asociaţiei Comunelor din judeţul Botoşani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: