S-a deschis, oficial, cel mai mare parc de agrement din Moldova. Urmează trei zile şi trei nopţi de petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piscina interioară de la Cornişa FOTO Cornisa Aqua Park and Sports/Facebook
Piscina interioară de la Cornişa FOTO Cornisa Aqua Park and Sports/Facebook

După şase ani de la începerea lucrărilor astăzi şi-a deschis porţile cel mai mare parc regional din zona de sud-est a României. Acesta a fost amenajat la ieşirea din municipiul Botoşani şi se întinde pe 48 de hectare. Autorităţile locale organizează trei zile de petrecere pentru a marca acest eveniment.

Astăzi, la ora 11.00, a fost deschis oficial Parcul Regional ”Cornişa” din municipiul Botoşani. Este cel mai mare parc regional de agrement din Moldova şi se întinde pe 48 de hectare. Lucrările la amenajarea parcului au durat 6 ani şi s-au cheltuit peste 18 milioane de euro din finanţare europeană dar şi fonduri ale Primăriei Municipiului Botoşani. Parcul regional a fost inaugurat de oficialităţile oraşului şi ale judeţului iar panglica tăiată inclusiv de primarul Botoşaniului, Cătălin Flutur. 

Trei zile de petrecere la Cornişa

Deschiderea Parcului Regional Cornişa se face cu mare fast. După ce pangliga a fost tăiată, începe petrecerea pe versantul de la marginea oraşului. Mai precis în zona de agrement vor fi trei zile de petrecere şi concerte. Lângă terenurile de sport a fost deja amplasată o scenă pe care vor evolua artişti din România dar şi staruri pop şi dance ale anilor 90. Mai precis pe scena amplasată la Cornişa vor urca Nana, Dr. Alban, Sheyla Bonnick, Ottawan sau Boney M. Totodată vor mai concerta Holograf, Connect-R, Ioana Ignat, Proconsul, Feli, Voltaj, Amadeus, Shift, Sore, Gelu Graur, Dj Rynno and Sylvia. Pe lângă concerte, în parc au fost amenajată şi o zonă comercială cu gherete, cu produse alimentare plus un bâlci pentru copii. La deschiderea Parcului Regional sunt organizate şi spectacole de teatru şi totodată va concerta şi Filarmonica. Spectacolele vor începe astăzi de la ora 18.00 şi vor continua sâmbătă şi duminică de dimineaţa şi până noaptea. 

O destinţie turistică în nordul Moldovei

Parcul de Agrement de la Cornişa este cel mai mare din zona Moldovei fiind dotat cu bazine de înot exterioară, cu instalaţii de aqua park dar şi cu o bază de distracţie acvatică indoor, cu bazine şi tobogane. La acestea se adaugă şi o zonă de spa cu saune de diferite tipuri şi alte instalaţii de înfrumuseţare. Tot în apropierea zonei de aqua park se află şi un râu artificial de river rafting. Parcul de agrement are şi un patinoar indoor, numeroase terenuri acoperite dar şi în aer liber de fotbal şi tenis plus un perete de escaladă şi un skate park. Pe lângă aceste obiective, la Cornişa a fost amenajat şi un parc, cu alei pentru plimbare dar şi un amfiteatru. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Armin Van Buuren, show exclusiv pentru Untold 2019. Ce surprize pregăteşte celebrul artist

Programul festivalului "Flori de mai", ce vedete susţin recitaluri pe malul Borcei

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite