A început vaccinarea împotriva SARS COV 2 şi la Botoşani. Prima din judeţ s-a imunizat şefa DSP

A început vaccinarea împotriva SARS COV 2 şi la Botoşani. Prima din judeţ s-a imunizat şefa DSP

Şefa DSP s-a vaccinat prima din judeţ FOTO botosaninews.ro

În această dimineaţă a început campania de vaccinare anti-SARS-COV 2 la Botoşani. Dozele cu vaccin au sosit ieri, de la Iaşi. Prima care s-a imunizat a fost şefa DSP Botoşani urmată de mai mulţi medici şefi de secţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 4 ianuarie, a început campania de vaccinare împotriva SARS-COV 2 la Botoşani. Dozele de vaccin au fost aduse de ieri, 3 ianuarie, din depozitul de la Iaşi. Deocamdantă pentru Botoşani au fost repartizate 500 de doze de vaccin. Pe liste se află 484 de persoane înscrise pentru vaccinare. Prima persoană care s-a vaccinat împotriva SARS-COV 2 a fost medicul urgentist Monica Adăscăliţei, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. 

A fost urmată de câţiva medici şefi de secţie dar şi de directorul medical al Spitalului Judeţean ”Mavromati„. Vaccinarea va continua pe parcursul zilei de astăzi, până la ora 20.00. După administrarea vaccinului, fiecare persoană stă 15 minute sub observaţie. După prima etapă de vaccinare urmează un nou rapel la 21 de zile vaccinul urmând să producă anti-corpi după cea de-a 28 zi de la vaccin.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările