Şapte ore prin nămeţi cât casa pentru transportarea copilului ars la Botoşani

Şapte ore prin nămeţi cât casa pentru transportarea copilului ars la Botoşani

Fetiţa a fost mutată dintr-o maşină în alta până la spital

Copilul din localitatea Drăguşeni- Săveni a ajuns la miezul nopţii la Pediatrie după un traseu anevoios cu ATV-ul , ambulanţa şi o maşină a pompierilor militari. Distanţa dintre Botoşani şi Săveni se parcurge normal în jumătate de oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fetiţa, care a suferit ieri multiple arsuri în urma unui accident casnic,  este acum în afara oricărui pericol. Medicii de la Spitalul de Pediatrie i-au acordat îngrijiri medicale dar va rămâne o vreme în grija lor. 

Modul în care a fost transportată la spital este desprins parcă din filme. În jurul orei 15.00, copila a fost dusă din localitatea Drăguşeni la Spitalul Municipal Săveni unde a aşteptat ca ambulanţa să o transporte la Spitalul de Copii Botoşani."S-a luat decizia de a se interveni cu ATV-ul pe şenile şi autospeciala de transport persoane şi victime multiple şi cinci subofiţeri, din care doi paramedici, pe traseul Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi – Podeni – Vorniceni – Ştiubieni – Săveni. Până la Ştiubieni, micuţa a fost adusă cu ambulanţa, de unde a fost preluată cu ATV-ul şi transportată la autospeciala transport persoane şi victime multiple, care aştepta la Podeni", se arată într-un comunicat emis azi de ISU Botoşani. 

Plimbată dintr-o maşină în alta, copila care a suferit arsuri de gradul II, a ajuns înainte de miezul nopţii la Botoşani. "Intervenţia a fost extrem de dificilă, întrucât vântul bătea cu putere, reducând vizibilitatea. Salvatorii au străbătut o parte din traseu şi pe câmp, din cauza stratului de  zăpadă troienită de pe drum, care în unele zone atingea şi trei metri", se mai arată în comunicat. 

Şi la această oră, DN 29 care leagă Botoşani de Săveni este închis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările