VIDEO Oraş dezinfectat cu biocid de uz veterinar. Cine este deputatul PSD care a iniţiat operaţiunea

VIDEO Oraş dezinfectat cu biocid de uz veterinar. Cine este deputatul PSD care a iniţiat operaţiunea

Deputatul Daniel Suciu se laudă cu operaţiunea de dezinfectare           Captură Video

Prefectura judeţului Bistriţa-Năsăud anunţă că Direcţia de Sănătate Publică BN a desfăşurat o anchetă cu privire la acţiunea de dezinfecţie în contextul pandemiei COVID-19 efectuată pe străzile din Sângeorz-Băi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezinfecţia a avut loc în urmă cu mai multe zile, fiind organizată de deputatul PSD Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării Regionale.

„Când îţi pasă de oameni, nimic nu este în vânt! Noi am ales să facem tot ce putem pentru a-i proteja în plus pe sîngeorzeni. Restul sunt poveşti şi asta cred că înseamnă implicare”, scria Daniel Suciu pe pagina sa de Facebook.

O echipă de inspectori şi specialişti DSP au verificat produsele biocide folosite, avizele, fişele tehnice de securitate, facturile de achiziţie, contractele dintre prestatorul de servicii de dezinfecţie şi beneficiar.

Dezinfecţia a fost făcută de către primaria comunei Rodna, în baza unui contract încheiat între deputatul Daniel Suciu şi administraţia locală. Primăria Rodna deţiune un utliaj pentru producerea zăpezii artificiale pe care l-au modificat în această perioadă pentru a-l putea folosi la dezinfectarea străzilor. DSP BN cataloghează utilajul drept „unul impropriu” pentru dezinfecţie.

Pentru dezinfecţie a fost folosit produsul biocid VIROCID, produs din GR.Pr.1 TP.3 (aria de utilizare veterinară).

VIDEO: Deputatul daniel Suciu se laudă cu operaţiunea de dezinfecţie SURSA: FB/Daniel Suciu


„Pentru verificarea documentaţiei complete, precum şi a dispozitivelor şi produselor utilizate de către entitatea contractată, s-a dispus un control la Primaria Rodna, unde s-a constatat că aceasta a achiziţionat de la SC. PEST CLEAN SERV SRL Bistriţa produsul biocid VIROSHIELD - producător Killco International Ltd Irlanda, produs din GR.Pr.1 TP.3 (pentru dezinfecţia în unităţi zootehnice-echipamente, suprafeţe şi vehicule)”, transmite Prefectura BN.

În urma controlului, DSP a interzis utilizarea produsului biocid neconform Viroshield, a cerut prezentarea documentelor care să ateste returul sau redirecţionarea utilizării (în condiţiile impuse de legislaţia în vigoare) în domeniul veterinar a celor 150l de produs biocid, iar pentru cele constatate vor fi aplicate sanctiuni conform HG 857/2011.

„În data de 28 aprilie a.c., s-a luat legătura cu reprezentantul societăţii furnizoare a produsului biocid neconform SC. PEST CLEAN SERV SRL Bistriţa, care şi-a recunoscut neglijenţa furnizării unui produs de uz veterinar (GR1 TP3) în loc de un produs biocid pentru profilaxia sanitar umană, care se preta pentru dezinfecţia solicitată, precum şi directionarea catre Primaria Rodna a documentaţiei aferente altui produs decât cel furnizat. Pentru neconformităţile constatate, reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu amendă de 2000 RON, conform HG 857/2011 art. 58 lit .b.

Pentru finalizarea acţiunii de control, proces care presupune şi verificarea contractării de grupul iniţiator a unei entităţi necertificate care să efectueze operaţiunea de dezinfecţie, vor fi constituite echipe mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi DSP”, se mai arată în comunicatul Prefecturii BN.

Pe aceeaşi temă:

Mărturia unui doctor care a operat un copil de 3 ani, suspect de COVID-19: „Eforturi supraomeneşti, presiune nervoasă incredibilă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: