VIDEO Operaţiune contra-cronometru de scoatere a unui bărbat prins sub un mal de pământ. O oră s-au chinuit pompierii să-l salveze

VIDEO Operaţiune contra-cronometru de scoatere a unui bărbat prins sub un mal de pământ. O oră s-au chinuit pompierii să-l salveze

Mai bine de o oră s-au chinuit pompierii să îl scoată pe bărbat FOTO: ISU Bistriţa.

Un bărbat de 53 de ani a fost prins sub un mal de pământ în propria gospodărie, în timp ce lucra la un dren. Echipajele ISU s-au chinuit mai bine de o oră să-l elibereze, folosindu-se inclusiv de accesorii hidraulice.

Incidentul s-a produs în jurul orei 13:00, pe strada Ulmului, din municipiul Bistriţa. Bărbatul de 53 de ani a fost surprins de un mal de pământ, în timp ce lucra în propria gospodărie la realizarea unui dren. 
 
Acesta lucra la casa în construcţie alături de fiul său, care nu doar că a alertat pompierii, ci a asistat şi sprijinit întreaga operaţiune de salvare. Bărbatul era prins în pământ până la nivelul pieptului, însă era conştient şi cooperant.
 
Un echipaj SMURD l-a monitorizat, în timp ce pompierii se chinuiau să îl scoată din pământ. Operaţiunea a durat mai bine de o oră.
 
„Au fost alocate echipajul de descarcerare grea, un echipaj de pompieri cu autospecială prevăzută la rându-i cu accesorii de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD şi autospeciala de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa. Intervenţia a fost una contratimp, ţinând cont de presiunea exercitată de pământ asupra corpului victimei dar şi de temperatura scăzută de afară. După ce au fost stabilizate malurile şanţului cu accesoriile hidraulice, a fost îndepărtat cu grijă pământul din jurul victimei. Un aport enorm l-a avut fiul victimei, care a sprijinit intervenţia din momentul 0 şi până la final, lucrând în echipă cu echipajele de intervenţie alocate la locul solictării. Victima a fost extrasă după aproximativ 70 - 80 de minute şi predată echipajului medical, în vederea stabilizării şi transportului către UPU SMURD Bistriţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările