VIDEO Bătrân de 71 de ani din Bistriţa, ucis cu sânge rece de doi adolescenţi pentru 100 de lei şi un telefon. Victima şi-a invitat călăii în propria casă

VIDEO Bătrân de 71 de ani din Bistriţa, ucis cu sânge rece de doi adolescenţi pentru 100 de lei şi un telefon. Victima şi-a invitat călăii în propria casă

Unul dintre cei doi autori ai crimei

Doi fraţi de 19 şi 21 de ani l-au omorât pe un bătrân de 71 de ani în propria locuinţă. Bătrânul îi invitase pe cei doi tineri în casă pentru a consuma alcool. Fraţii au profitat de ocazie şi l-au omorât de bătrân, după care i-au furat 100 de lei, un telefon mobil şi un ceas.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă noaptea, 2 februarie, un bătrân de 71 de ani a fost omorât cu mai multe lovituri cu corpuri dure şi cuţit, în propria locuinţă din Bistriţa, situată pe strada Împăratul Traian. Autorii crimei sunt doi tineri de 19 şi, respectiv, 21 de ani, pe care victima i-a cunoscut pe stradă.
 
Se pare că atât victima, cât şi cei doi tineri care aveau să îi devină călăi consumaseră băuturi alcoolice. Cei doi tineri, care sunt şi fraţi, i-ar fi propus bătrânului să continue consumul de alcool în apartamentul său de pe strada Împăratul Traian. 
 
Deşi abia atunci s-au cunoscut, bătrânul i-a invitat pe cei doi în locuinţa sa, însă când au ajuns acolo, fraţii l-au lovit pe bătrân cu mai multe corpuri dure şi cu un cuţit luat din bucătăria apartamentului. 
 
Văzând că bătrânul nu mai reacţionează, cei doi au început să răvăşească bunurile din apartament, în căutarea de bani şi alte lucruri de valoare. Au găsit 100 de lei, un telefon mobil şi un ceas, precum şi mai multe bijuterii, care însă nu erau din metale preţioase.
 
„Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent şi s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure şi corp tăietor-înţepător. Ca urmare a cercetărilor penale efectuate s-a reuşit identificarea autorilor, aceştia fiind două persoane de  sex masculin de 19 şi 21 de ani. Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuinţa victimei cu acordul acesteia, după care, având intenţia de a sustrage bunuri din locuinţă au exercitat asupra victimei acte de violenţă prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuţit pe care l-au luat din bucătăria locuinţei. Din locuinţă, autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei şi alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale nepreţioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Adrian Briciu.
 
Trupul bătrânului a fost găsit de rudele acestuia, două zile mai târziu, în data de 5 februarie. Îngrozite de ce au găsit în apartamentul de la etalul al II-lea, au alertat poliţia. Bătrânul locuia singur, însă rudele sale îl vizitau ocazional, pentru a se asigura că este bine şi că nu-i lipseşte nimic. 
 
În data de 7 februarie, cei doi şi-au recunoscut fapta şi au fost duşi la reconstituire, arătându-le anchetatorilor pas cu pas cum l-au omorât pe bătrân. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi propuşi pentru arest preveniv.
 
Sunt cercetaţi pentru omor calificat, prevăzut cu detenţiunea pe viaţă sau cu pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum şi pentru tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani. 
 
 

Cine sunt criminalii

 
Cei doi criminali au 19 şi respectiv 21 de ani şi sunt fraţi. Provin dintr-o familie dezorganizată din Lechinţa. Se pare că sunt mai mulţi fraţi, parte din ei certaţi cu legea şi cu condamnări la activ. Surorile celor doi fraţi ar practica prostituţia.
 
Cel mai mare dintre fraţi, cel de 21 de ani, este certat cu legea încă de când era minor. Se specializase în furturi şi mai apoi jafuri. 
 
Mai mult, tânărul ieşise din închisoare în toamna anului trecut, după ce a executat aproape doi ani de închisoare la Penitenciarul Bacău, pentru o tâlhărie calificată şi o tentativă de tâlhărie. 
 
Acesta a fost eliberat condiţionat, cu mai bine de jumătate de an înainte de a-şi ispăşi pedeapsa. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările