VEZI cum a reuşit un bistriţean „să spele“ 1,2 milioane de euro

VEZI cum a reuşit un bistriţean „să spele“ 1,2 milioane de euro

Ricardo Jigmond. sursa foto facebook.com

Omul de afaceri bistriţean Jigmond Septimiu Ricardo este acuzat de procurorii DNA pentru că ar fi înşelat doi englezi cu suma de 1,2 milioane de euro. Jigmond Septimiu Ricardo i-a cunoscut pe cei doi englezi în Portugalia şi i-a convins să investească în afaceri imobiliare în Bistriţa. Abia după doi ani au descoperit englezii că au fost înşelaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un om de afaceri din Bistriţa a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia de înşelăciune şi spălare de bani. Jigmond Ricardo este acuzat că ar fi luat de la Jane Margaret Reason şi David Morley peste 1.200.000 de euro, după ce le-a spus că va investi banii în mansardarea unor blocuri din Bistriţa şi construirea unui ansamblu rezidenţial, „Bistriţa Hills", pe valea Jelnei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Jigmond Septimiu Ricardo, asociat şi administrator al unei firme din Bistriţa, „S.C. Univversal Developments SRL". Acesta este acuzat de înşelăciune cu consecinţe foarte grave în formă continuă şi spălare de bani (ascunderea adevăratei naturi a proprietăţii bunurilor).

I-a păcălit că sunt asociaţi

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Jigmond i-a cunoscut pe cei doi englezi în Portugalia, acolo unde muncea în construcţii. În 2007 i-a adus pe aceştia în vizită la Bistriţa şi le-a arătat mai multe blocuri pe care le-a propus să le mansardeze. Cei doi au avut încredere în el, atunci când le-a spus că a deschis o firma în care erau asociaţi. Timp de mai bine de un an, până în 13 iulie 2008, cei doi i-au trimis de mai multe ori bani atât în contul personal, cât şi în contul firmei, suma totală ajungând de 1.263.755 de euro.

Toată înşelătoria s-a terminat în 13 iulie 2008, atunci când bistriţeanul le-a trimis un email celor doi în care le spunea că el este „unicul asociat oficial" al firmei şi că cei doi îşi vor primi partea la momentul potrivit. „Nu voi lua legătura cu voi în niciun fel până când voi decide că este momentul, deci nu vă pierdeţi vremea cu încercări", le-a transmis Jigmond. Englezoaica Jane Reason a venit o săptămână mai târziu la Bistriţa şi s-a întâlnit cu acesta pe şantierul „Bistriţa Hills". Femeia a fost obligată să părăsească spaţiul şi i-a fost distrusă şi maşina de către fostul său „asociat".

Cercetat pentru spălare de bani

Pe lângă înşelătorie şi distrugere, Jigmond Ricardo este cercetat şi pentru spălare de bani. Potrivit DNA, acesta a folosit banii obţinuţi ilicit în afaceri legale cu scopul ascunderii provenienţei. El singur a depus o mare parte dintre bani în conturile firmei Univversal Developments ca şi „creditări diverşi". „Prin intermediul conturilor Univversal Development SRL şi a activităţii acesteia s-a creat un mecanism de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, disimulându-se originea lor ilicită", se arată în rechizitoriul DNA Cluj-Napoca. Omul de afaceri nu a putut fi contactat.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările