Unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Europa bagă bani într-un centru comercial la Bistriţa

Unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Europa bagă bani într-un centru comercial la Bistriţa

Fondul belgian de investiţii a programat inaugurarea pentru luna noiembrie a acestui an

Începând din acest an, Bistriţa va avea două centre comerciale, în partea de sus a oraşului. În spatele unui proiect se află Mitiska Reim, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa, care se pregăteşte să investească în următorii ani nu mai puţin de două miliarde de euro în centre comerciale.

Luni s-a dat startul lucrărilor celui de-al doilea centru comercial care se pregăteşte în Bistriţa. B1 se va întinde pe 12-13.000 de metri pătraţi şi va fi gata în luna noiembrie a acestui an. 
 
Printre brandurile care se vor regăsi în acest centru comercial se numără KFC, H&M, New Yorker, CCC, Deichman, Flanco, Hervis, Taco şi Noriel. Deşi abia acum se apucă de construcţie, investitorul deja are chiriaşi pentru mare parte din spaţiu. Noul centru comercial va aduce şi 250 noi locuri de muncă. 
 
Acesta este doar primul pas, a doua etapă a proiectului incluzând şi blocuri de locuinţe, dar şi o clădire de birouri. 
 
În spatele acestei investiţii se află fondul de investiţii belgian Mitiska Reim, care deja deţine 19 astfel de centre comerciale în România. Acesta este şi unul dintre cei mai mari astfel de investitori din Europa. 
 
Mitiska Reim a dezvoltat astfel de proiecte şi în Polonia, Cehia, Slovacia, Germania, Belgia, Franţa, Italia şi Spania. Reprezentantul fondului de investiţii a declarat luni, la Bistriţa, că au pregătit două miliarde de euro pentru a dezvolta astfel de proiecte în anii care urmează în întreaga Europa.
 
„Proiectul din Bistriţa este foarte important pentru noi. Este proprietatea cu numărul 20 în România. În România mai avem 19 locaţii, pe care fie le-am dezvoltat, fie le-am achiziţionat în ultimii ani. Vom încerca să organizăm aici concere, expoziţii şi evenimente dedicate copiilor”, a declarat reprezentantul Mitiska Reim, luni, la Bistriţa. 
 
La doi paşi de acest centru comercial, pe aceeaşi arteră, un alt investitor mai pregăteşte un mall. Şi acela va fi inaugurat tot în toamna anului în curs. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările