Unul dintre cei trei români acceptaţi în Tor Des Geants a parcurs deja jumătate din distanţă după două zile şi jumătate de alergat

Unul dintre cei trei români acceptaţi în Tor Des Geants a parcurs deja jumătate din distanţă după două zile şi jumătate de alergat

Tibi Uşeriu aleargă deja de două zile, reuşind să parcurgă deja 161 de kilometri FOTO: Arhivă Personală

Tibi Uşeriu, unul dintre cei trei români primiţi în Tor Des Geants, cel mai solicitant ultramaraton din Europa, a reuşit să parcurgă jumătate din distanţă, după două zile şi jumătate de alergat. Momentan, bistriţeanul se clasează pe poziţia 155.

Ştiri pe aceeaşi temă


Bistriţeanul Tibi Uşeriu pare să facă faţă celui mai solicitant maraton din Europa, Tor Des Geants, care se desfăşoară săptămâna aceasta în Italia. Alături de Tibi, doar doi alţi români au fost acceptaţi în această cursă nebunească ce reuneşte an de an în jur de 800 de participanţi din întreaga lume.

Startul a fost dat duminică, iar Tibi a parcurs deja jumătate din distanţa de 330 de kilometri, după două zile şi jumătate de alergat, presărate cu pauze pentru somn şi alimentaţie. Bistriţeanul parcurge în medie 3 kilometri pe oră, însă distanţa redusă este de înţeles, dacă luăm în calcul traseul dificil şi diferenţa uriaşă de nivel.

Momentan, Tibi Uşeriu se clasează pe poziţia 155. Cei 330 de kilometri trebuie parcurşi în 150 de ore. Doar 50-60% dintre participanţi termină cursa, iar în urmă cu câţiva ani un concurent a decedat.


Înainte să pornească într-una dintre cele mai „nebuneşti” competiţii la care a luat parte până acum, bistriţeanul se declara încrezător, precizând pe pagina sa de facebook:

„Nu plec în ceva pelerinaj, e clar. Cursa asta e una dintre cele mai dificile din lume. Mai întâi e lungimea – are 330 de kilometri. Apoi vine înălţimea – 24.000 metri diferenţă de nivel. Ajungi la o altitudine de aproape 4000 de metri, untre trebuie să te caţeri şi unde e tot timpul iarnă”.

Tibi Uşeriu are 41 de ani şi este administratorul asociaţiei Tăşuleasa Social şi unul dintre organizatorii maratonului Via Maria Theresia care se desfăşoară anual în Munţii Călimani.

Vă mai recomandăm:

Tibi Uşeriu, unul dintre cei trei români acceptaţi la Tor Des Geants, despre cursa vieţii: „Pentru mine doar să termin viu nu este o opţiune. Vreau mai mult”

Bistriţeanul Tibi Uşeriu a dus la bun sfârşit o cursă extremă de peste 200 de kilometri prin frig, vânt şi lapoviţă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările