Una dintre marile probleme ale mării din creierii munţilor se rezolvă? Turiştii ar putea avea acces neîngrădit la lacul Colibiţa

Una dintre marile probleme ale mării din creierii munţilor se rezolvă? Turiştii ar putea avea acces neîngrădit la lacul Colibiţa

Accesul dificil la lac este una dintre problemele staţiunii Colibiţa Foto: Bianca Sara/Arhivă

Începând de anul viitor, turiştii care vor ajunge la Colibiţa, locaţie cunoscută ca şi Marea de la Munte, se vor putea plimba pe malul lacului. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme pe care le are staţiunea în devenire: aproape tot malul lacului este privat, astfel că turiştii ajung cu greu la apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean intenţionează să achiziţioneze un teren în staţiunea în devenire Colibiţa, cu deschidere la lac. După lungi căutări, autorităţile judeţene au reuşit să identifice un teren pe care vor să-l achiziţioneze şi unde să amenajeze un spaţiu pentru camping, o bază nautică şi o mică faleză pe lângă lac. 
 
„Terenul are o deschidere la lac de 40-42 de metri şi o suprafaţă de 8900 de metri pătraţi. El corespunde ca amplasament solicitărilor noastre, fiind pe partea dreaptă a lacului”, a declarat pentru Bistriţeanul, vicepreşedintele de Consiliu Judeţean Ioan Ţintean. 
 
Dacă autorităţile judeţene vor reuşi să bată palma cu proprietarul terenului, se rezolvă astfel una dintre cele mai stringente probleme ale staţiunii în devenire Colibiţa. Nu puţini sunt turiştii care se plâng că nu au acces la lac, asta pentru că malurile lacului sunt în proporţie covârşitoare private. 
 
Pentru a avea acces la lac, aceştia sunt nevoiţi să le ceară voie proprietarilor sau să se cazeze şi să consume la restaurantele şi localurile de pe malul lacului. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările