Un vânător american a scandalizat internauţii după ce s-a fotografiat alături de cadavrul unui urs în faţa unui hotel din Pasul Tihuţa

Un vânător american a scandalizat internauţii după ce s-a fotografiat alături de cadavrul unui urs în faţa unui hotel din Pasul Tihuţa

Cei doi vânători s-au fotografiat alături de urs chiar în faţa hotelului din Pasul Tihuţa FOTO: Facebook

Patru fotografii care înfăţişează un vânător american imortalizându-se cu un urs proaspăt vânat din pădurile din Bistriţa-Năsăud tocmai în faţa Castelului Dracula din Pasul Tihuţa au scandalizat internauţii. Deşi atitudinea americanului este condamnată în sute de comentarii pe reţeaua de socializare Facebook, vânătorii spun că dacă nu a batjocorit animalul nu a încălcat nici măcar etica vânătorească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru fotografii care înfăţişează un american şi un alt vânător român alături de ursul proaspăt vânat au fost postate duminică pe reţeaua de socializare Facebook. Fotografiile îl arată pe american cum se imortalizează alături de cadavrul ursului chiar în faţa Hotelului Castel Dracula din Pasul Tihuţa, la doi paşi de statuia autorului romanului „Dracula”, Bram Stoker.

Deşi fotografiile au fost postate abia de o zi, acestea au fost distribuite până acum de peste 2000 de ori şi au adunat sute de comentarii în care gestul americanului de a transporta cadavrul animalului din pădure tocmai în faţa castelului este condamnat şi aprig criticat.

„Acum două săptămâni am fost într-o excursie prin munţi, am trecut şi pe la Tihuţa şi am oprit puţin să admirăm peisajul când au apărut două maşini şi s-au coborât 3 bărbaţi fericiţi, încântaţi şi extaziaţi dacă aş putea spune aşa. Am fost surprinsă să văd şi de ce…au vânat un urs, nu ştiu cât este de lagală treaba asta, ştiu doar că bărbatul mai în vârstă râdea încontinuu şi la un moment dat a spus: crazy americans. Da, era american, ceea ce mă face să cred că probabil a plătit o sumă pentru a merge la vânătoare şi a obţine un permis special, doar aşa, de dragul de a vâna”, dezvăluie pe Facebook povestea celor patru fotografii chiar autoarea acestora.


Vânătorii s-au fotografiat chiar în faţa castelului, spre surprinderea celorlalţi vizitatori (Foto: Facebook)

Comentatorii pun la îndoială legalitatea acestei partide de vânătoare, dar şi respectarea conduitei etice. Perioada de vânătoare pentru urs se încheie luna aceasta, mai exact în data de 15 mai.

„Ce tip de plăcere sadică pot avea cei de vânează, ce tip de hobby e ăsta? Cum te poţi distra omorând un animal nevinovat? Ar trebui interzisă vânătoarea, nu se justifică moral în zilele noastre”, scrie unul dintre comentatori pe Facebook.

„O poză cutremurătoare, ca a unui terorist lăudându-se lumii că şi-a ucis fratele…”, comentează un alt internaut.


Gestul vânătorilor a fost aspru criticat pe reţeaua de socializare Facebook (Foto: Facebook)

Vânătorii spun însă că fotografiatul alături de vânat se practică: la noi chiar în pădure unde se prinde animalul, iar în ţări cu cultură mai dezvoltată în acest domeniu, vânatul este dus în faţa cabanelor de vânătoare şi acolo se fac „tablourile”.

„Eu nu aş fi făcut asta pentru că sunt alt gen de vânător. Mi se pare puţin kitsch. Americanul în cauză nu a făcut nimic ilegal, iar faptul că s-a fotografiat în faţa castelului nu este lipsit de etică vânătorească 100%. Dacă nu a stat cu genunchii pe animal sau cu fundul pe el şi dacă nu l-a batjocorit nu a greşit. E primejdios să acuzi o asemenea atitudine, atâta vreme cât ei s-au comportat vânătoreşte, dacă s-au comportat până la capăt”, explică vânătorul Sorin Gîrjan.

Acesta mai spune că ecologiştii au o atitudine exagerată, în condiţiile în care mulţi dintre ei nu ştiu ce înseamnă vânătoarea. „Există curentul acesta că vânătorii sunt criminali, vânătoarea înseamnă mult mai mult decât atât, înseamnă inclusiv să hrăneşti vânatul”, completează Sorin Gîrjan.

Vă mai recomandăm:

Imagini şocante! Un tânăr vânător bistriţean este „botezat“ cu un mistreţ ucis cu cruzime. Fotografii de la ritualul barbar, postate pe internet

Vânătoarea, „viciul“ capetelor încoronate ale României. Cum se desfăşura o partidă de vânătoare organizată în 1933 pentru familia regală


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările