Un recidivist a omorât cu sânge rece un bătrân, după care i-a incendiat casa pentru a-şi şterge urmele

Un recidivist a omorât cu sânge rece un bătrân, după care i-a incendiat casa pentru a-şi şterge urmele

Bătrânul a fost găsit mort, cu răni incompatibile cu viaţa

Duminică noaptea, un recidivist de 40 de ani a omorât cu sânge rece un bătrân care locuia singur într-o casă din localitatea Dorolea, Bistriţa-Năsăud. După ce i-a spart capul bătrânului, bărbatul i-a incendiat casa şi s-a făcut nevăzut. Câţiva tineri au descoperit trupul neînsufleţit al bătrânului înainte ca flăcările să distrugă tot.

Crima s-a produs duminică noaptea, în localitatea Dorolea (comuna Livezile), situată la nici 10 kilometri de municipiul Bistriţa. Victima a fost un bătrân de 70 de ani, care locuia singur într-o casă săsească, fiind vizitat ocazional de fiica stabilită în Bistriţa.
 
Descoperirea a fost făcută de către mai mulţi tineri, care chefuiau la o casă vecină. Aceştia au simţit miros de fum, au ieşit în curte şi au realizat că o casă vecină a fost cuprinsă de flăcări. Grupul de tineri s-a deplasat la casa bătrânului şi au intrat înăuntru, unde au făcut descoperirea macabră.
 
„Am ieşit afară cu o fată să povestim şi am simţit miros de fum. Am mers în casă şi le-a spus celorlalţi să oprească muzica şi să ieşim afară că poate la noi arde. Când am ieşit afară ardea casa de lângă. Am spart porţi, am mers la vecini şi am dat alarma. Bătrânul era sub o grămadă de haine, mort, şi l-am scos afară. Mi s-a făcut rău când am văzut crăpătura din cap”, povesteşte tânărul care a făcut descoperirea. 
 
Ajuns la faţa locului, echipajul medical a fost nevoit să declare decesul, leziunile bătrânului fiind incompatibile cu viaţa. Pompierii s-au luptat şi ei câteva ore cu flăcările. Se pare că autorul crimei a încercat să-şi acopere urmele folosindu-se de un incendiu, care, potrivit pompierilor a fost pus intenţionat.

 
„Două echipaje de stingere cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, sprijinite de formaţiunea de pompieri din localitate, cu o autospecială de intervenţie, au acţionat aproximativ două ore pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi împiedicarea propagării acestuia la casele lipite de locuinţa cuprinsă de flăcări. După finalizarea intervenţiei, ancheta desfăşurată la faţa locului a stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil de folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus. 
 
Suspectul principal, un recidivist de 40 de ani din localitate, care a mai fost închis pentru furturi şi alte infracţiuni, s-a prezentat la locul crimei câteva ore mai târziu, în timp ce pompierii încă se chinuiau să stingă flăcările.
 
Acesta a fost încătuşat chiar la locul crimei de către poliţişti şi cel mai probabil va fi reţinut. Deocamdată nu se ştie care a fost mobilul crimei, însă nu este exclus jaful. 
 

Suspectul principal este bănuit de o altă posibilă crimă, mascată cu incendiu

 
Localnicii din Dorolea îl bănuiesc pe bărbatul de 40 de ani de un alt eveniment, în urma căruia un alt bătrân a murit. Incidentul s-a produs în toamna anului 2016, în aceeaşi localitate.
 
Atunci, flăcările au cuprins o bucătărie de vară, iar după ce pompierii au reuşit să potolească focul, a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului de 61 de ani. Cum bărbatul obişnuia să consume băuturi alcoolice, localnicii au crezut că acesta s-a îmbătat şi a lăsat neasigurată soba, de la care s-au aprins mai multe materiale textile. Bărbatul nu era nici înstărit, aşa că jaful nici n-a fost luat în calcul. Focul a distrus atunci tot, astfel că multe urme au fost şterse. 
 
„Mi-a spart şi mie clubul, prin anii `90, şi a furat un casetofon. Ăsta e un recidivist încă de când era copil. Tot prin puşcărie a fost. Oamenii din zonă spun că a mai furat şi a mai dat foc şi până acum. De la un psihopat din acesta te poţi aştepta la orice. Cred că i se punea pata pe câte unul şi atunci dădea foc”, precizează primarul comunei Livezile, Traian Simionca. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările