Bistriţa-Năsăud: Doi morţi şi doi răniţi în urma furtunii violente care a lovit judeţul. Un bărbat şi-a pierdut viaţa încercând să-şi salveze nepoţelul

Bistriţa-Năsăud: Doi morţi şi doi răniţi în urma furtunii violente care a lovit judeţul. Un bărbat şi-a pierdut viaţa încercând să-şi salveze nepoţelul

Bărbatul a fost lovit de o creangă în Parcul Municipal

Un bărbat de 57 de ani a fost strivit de un copac, în timp ce îşi plimba nepoţelul de câţiva anişori în parc. Acesta a încercat să-l protejeze pe cel mic de o creangă ce stătea să cadă, însă nu a mai putut să se ferească şi a fost lovit în cap. În total, în Bistriţa-Năsăud au decedat două persoane, iar alte două sunt în stare gravă, după ce au fost strivite de arbori.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE :
 
26 de comune şi toate cele patru oraşe ale judeţului Bistriţa-Năsăud au fost afectate de furtuna de duminică după-masă. Toate drumurile naţionale au fost la un moment dat blocate de stâlpi de electricitate şi arbori căzuţi pe carosabil. 
 
De asemenea, acoperişurile de pe mai multe clădiri au fost aruncate de vânt fie pe străzi, fie în parcări, peste autoturismele parcate. 
 
Probleme au fost şi la instituţiile publice. Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a avut nevoie de intervenţia unei autospeciale de intervenţie la înălţime a celor de la ISU pentru a securiza acoperişul, iar la Spitalul Orăşenesc Beclean o parte din acoperiş a căzut pe două autoturisme care erau în parcarea unităţii medicale.
 
Vântul a suflat parte din acoperişul Vămii Bistriţa, dar şi parte din ţiglele Bisericii Evanghelice, simbolul Bistriţei. De asemenea, câteva dintre geamurile lăcaşului de cult au fost sparte. 
 
Momentan, 60% din judeţul Bistriţa-Năsăud nu are curent electric, după ce vântul a doborât stâlpii de electricitate sau arborii căzuţi au rupt firele de curent. 
 
UPDATE:
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus, alte 10 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa cu răni cauzate de copaci sau bucăţi de acoperişuri care s-au desprins de pe clădiri. De asemenea, 5 persoane au primit îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc Beclean. 
 
La spital a ajuns şi nepotul bărbatului lovit de un copac în Parcul Municipal. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Jueţean de Urgenţă Bistriţa, Mihaela Mastan, acesta acuză dureri în zona abdominală şi este în curs de investigaţie. 
 
Şi tânărul din Livezile a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Acesta este politraumatizat, însă starea sa este stabilă. 
 


 

În urmă cu mai puţin de o oră, un bărbat de 57 de ani din Bistriţa a fost lovit de o creangă ce s-a desprins dintr-unul din copacii din Parcul Municipal din oraş. Acesta se afla cu nepoţelul de doar câţiva ani în parc, când a fost surprins de furtună. 
 
Bărbatul a încercat să îl protejeze pe cel mic de o creangă ce stătea să cadă, şi-a împins nepoţelul din calea sa, însă nu s-a mai putut feri şi a fost lovit în cap. 
 
Medicii ajunşi la faţa locului l-au găsit inconştient şi au început manevrele de resuscitare. După 45 de minute însă, acesta a fost declarat decedat. 
 
Şi un bărbat din localitatea bistriţeană Borleasa şi-a găsit sfârşitul după ce a fost lovit de un copac. Acesta a fost găsit inconştient de echipajul medical, care însă nu a reuşit să îl mai salveze. 
 
Şi o femeie din localitatea Breaza a fost lovită de un copac, aceasta fiind conştientă. Femeia s-a ales cu multiple traumatisme şi fracturi. De asemenea, un tânăr din localitatea Livezile a fost lovit de un copac. Viaţa nu îi este pusă în pericol însă.
 
În total, patru persoane din Bistriţa-Năsăud au fost lovite de copacii căzuţi. Două au fost deja declarate decedate, una este în stare foarte gravă, iar alta este conştientă şi cooperantă.
 
citeste totul despre: