Un avocat a anunţat pe Facebook că renunţă la alocaţia copilului nenăscut: „Ce mă recomandă să-i stabilesc şi calitatea de asistat social?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul George Gaftone a anunţat că va renunţa la alocaţia copilului nenăscut FOTO zegreangaftone.ro
Avocatul George Gaftone a anunţat că va renunţa la alocaţia copilului nenăscut FOTO zegreangaftone.ro

Un tânăr avocat din Bistriţa a anunţat că va renunţa la alocaţia copilului său încă nenăscut. Acesta îşi motivează alegerea prin faptul că nu vrea să-i stabilească de la naştere „calitatea de asistat social”.

George Gaftone, un avocat de 34 de ani din Bistriţa, a anunţat în urmă cu două zile pe contul personal de Facebook că va renunţa la alocaţia viitorului său copil, pentru că nu vrea să îi stabilească încă de la naştere „calitatea de asistat social”.

„Constat că este o dezbatere intensă pe alocaţia copiilor. Eu, personal, ca viitor părinte voi formula o cerere de renunţare la această alocaţie. De ce? Am responsabilitatea stabilită prin cutumă, obiceiul locului să stabilesc prenumele şi biserica de botez. Ce mă recomandă să-i stabilesc şi calitatea de asistat social? Da, nevoia unei alocaţii? Ce îi pot răspunde lui când mă va întreba de ce i-am acceptat alocaţia de 2 bani? De ce i-am acceptat calitatea de asistat social pentru un preţ aşa de mic? De ce nu i-am respectat demnitatea? Ce îi răspund? De ce nu i-am substituit, ca părinte, ajutorul şi să-i păstrez demnitatea? De ce să îi generez nevoia de ajutor din partea Statului din prima lună? De ce să-l leg de Stat şi să nu aştept ca Statul să-l asimileze ca unul de-al lui. De ce să se simtă perceput ca unul dintre ei şi nu unul dintre noi?”, a postat George Gaftone pe pagina sa de Facebook.

postare avocat george gaftone

Situaţiile în care părinţii au cerut întreruperea acordării alocaţiei pentru copii până acum au vizat reşedinţa în altă ţară. Românii care muncesc cu contract legal în alte ţări europene şi doresc ca şi copiii lor să primească alocaţiile de acolo trebuie să renunţe la cea acordată de statul român. 

Cine este George Gaftone?

George Gaftone are 34 de ani şi este avocat, fiind partenerul fostului preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean, în firma sa de avocatură, pusă pe picioare în 2016.

Gaftone a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca şi până în 2011 a muncit în Cluj-Napoca. Din anul 2011 este membru al Baroului Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, aceeaşi organizaţie din care face parte Robert Sighiartău, liberalul care a militat pentru creşterea alocaţiilor copiilor. 

Vă mai recomandăm:

Discursul care l-a făcut pe Dragnea să ceară drept la replică. „Pentru amante şi pensii speciale aveţi bani“

Cum a reuşit PNL să dubleze alocaţiile pentru copii de două ori în patru ani

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite