Un adolescent în comă alcoolică a furat camioneta părinţilor şi a lovit în plin trei grupuri de copii în doar câteva minute. O tânără de 16 ani a murit

Un adolescent în comă alcoolică a furat camioneta părinţilor şi a lovit în plin trei grupuri de copii în doar câteva minute. O tânără de 16 ani a murit

7 persoane au ajuns în spital în urma aventurii teribiliste a adolescentului FOTO: Bianca Sara

Un adolescent de 16 ani din Bistriţa-Năsăud care consumase alcool a furat camioneta părinţilor vineri, 5 ianuarie, şi a lovit în plin trei grupuri de copii care se deplasau pe marginea drumului naţional 17. Şoferul a fost găsit de către poliţişti în comă alcoolică. Una dintre victimele sale a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 9.30: O adolescentă de 14 ani a fost intubată. Este în stare gravă, cu politraumatism prin accident rutier, traumatism craniocerebral grav, edem cerebral şi  hemoragie subarahnoidiană, contuzie pulmonară, traumatism abdominal cu ruptură splenică, pentru care s-a intervenit chirurgical în cursul nopţii. Tânăra se află internată în secţia Chirurgie – ATI, în stare gravă, instabilă hemodinamic, cu prognostic rezervat.
 
O altă fetiţă, de 11 ani, se află intubată, având politraumatism prin accident rutier, traumatism abdominal, şoc hemoragic, cu ruptură de ficat, ruptură de rinichi drept. Fetiţa a fost supusă, în cursul nopţii, unei intervenţii chirurgicale în care i s-a suturat ficatul lezat. Este internată în secţia Chirurgie - ATI, în stare gravă, dar stabilă hemodinamic.
 
Tot în urma accidentului de noaptea trecută, a ajuns la spital şi o fată de 11 ani cu traumatism craniocerebral acut, la care examinarea computer-tomigraf a evidenţiat un mic hematom intraparenchimatos. Este conştientă şi cooperantă. A fost transferată la Clinica Neurologie Pediatrică Cluj-Napoca, pentru supraveghere şi tratament de specialitate.
 
O altă fetiţă, de 10 ani, cu traumatiasm craniocerebral acut, contuzie abdominală, politraumatism prin accident rutier, este internată în Secţia Chirurgie, în stare stabilă.
 
O femeia de 36 ani, cu luxaţie coxo-femurală dreapta, este internată în secţia Ortopedie, în stare stabilă.

Ştire iniţială:
Acesta consumase băuturi alcoolice, după care a luat cheile autoutilitarei părinţilor şi a ieşit pe DN17, unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale care străbate Bistriţa-Năsăud.
 
În Tureac, localitatea unde locuieşte cu familia, a lovit în plin o adolescentă de 16 ani şi pe o femeie de 36 de ani, care circulau pe marginea drumului. Adolescentul şi-a lăsat victimele în stare gravă pe marginea drumului şi a continuat drumul.
 
La puţin timp după, adolescentul a mai lovit în plin trei fetiţe, de 10-11 ani, care circulau pe marginea drumului. Nici de această dată nu a oprit, continuând să se deplaseze cu maşina. Ultima accidentată a fost o copilă de doar 14 ani, pe care tânărul a lovit-o în localitatea Mureşenii Bîrgăului.
 
Adolescentul a mai mers câţiva kilometri, după care a oprit pe şosea şi a adormit. Acesta băuse atât de mult, încât intrase în comă alcoolică.
 
„La scurt timp după producerea accidentelor a fost prins de poliţiştii Secţiei 2 la ieşire din localitatea Mureşenii Bîrgăului. Acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că autoutilitara avea autorizaţie de circulaţie expirată. Tânărul vinovat de producerea accidentelor se află la spital, în custodia poliţiştilor, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventive”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Crina Sîrb.
 
La spital au ajuns cele 5 fetiţe lovite, femeia de 36 de ani, dar şi adolescentul care a provocat accidentul. În starea cea mai gravă erau adolescenta de 16 ani, cea de 14, dar şi o copilă de 11 ani.
În cursul nopţii, adolescenta de 16 ani care a fost prima lovită de şoferul teribilist a decedat, din cauza rănilor grave. Aceasta era în comă şi fusese supusă mai multor intervenţii chirurgicale. 
 
Se pare că fetele care au fost lovite de camionetă mergeau la colindat. Pe Valea Bârgăului se obişnuieşte ca, în ajun de Bobotează, copiii şi tinerii să meargă la colindat la apropiaţi, vecini şi rude. 
citeste totul despre: