Tragedie la Bistriţa: o fetiţă de 4 ani a căzut în Someş. Aceasta a fost găsită la 7 kilometri distanţă şi declarată decedată

Tragedie la Bistriţa: o fetiţă de 4 ani a căzut în Someş. Aceasta a fost găsită la 7 kilometri distanţă şi declarată decedată

ISU încearcă resuscitarea fetiţei. FOTO: Bianca Sara

O fetiţă de 4 ani din localitatea Rodna a căzut în râul Someş în timp ce se plimba cu o verişoară de aceeaşi vârstă. Aceasta a fost găsită după jumătate de oră, la mai bine de 7 kilometri distanţă de locul unde a căzut. După 45 de minute de resuscitare, echipajul medical a declarat decesul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două fetiţe se plimbau pe o punte a Someşu Mare din localitatea Rodna. După o vreme, una dintre ele s-a întors acasă singură şi le-a zis părinţilor că cealaltă a căzut în apă. Familia a alertat autorităţile şi au început căutările.

Fetiţa a fostă găsită la 7 kilometri de la locul unde a căzut în apă, în localitatea Maieru, după aproximativ jumătate de oră de la anunţ. Aceasta a fost observată de un bărbat plutind pe apă şi a fost scoasă imediat.

Echipajul medical a găsit-o pe fată în stop cardio-respirator şi a început manevrele de resuscitare, fiind nevoiţi să declare decesul după 45 de minute. 

Fetiţa prezenta lovituri în zona capului şi probabil o hemoragie internă
 
„Echipajul SAJ Bistriţa-Năsăud a găsit la faţa locului o fetiţă de aproximativ 4 ani, afirmativ înecată, în stop cardio-respirator, cu multiple traumatisme puternice la cap şi torace. Din păcate s-a declarat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ BN, Ciprian Păcurar.

Fetiţa a încercat să traverseze puntea pietonală peste râul Someşul Mare pentru a ajunge la magazin, de unde voia să cumpere o pungă de pufuleţi. Aceasta provine dintr-o familie de romi, care mai are doi copii gemeni de doi ani şi un copil mai mare de 11 ani.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: