Topul invenţiilor detestate chiar de inventatori. De la bomba atomică la publicitatea de tip pop-up

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bomba atomică este considerată una dintre cele mai distrugătoare arme din lume
Bomba atomică este considerată una dintre cele mai distrugătoare arme din lume

În spatele fiecărei invenţii grandioase se află o minte strălucită. Ce se întâmplă atunci când oamenii de ştiinţă au intenţii bune, însă ajung să creeze dispozitive care fac mai mult rău decât bine? Un bun exemplu în acest sens este bomba atomică sau AK 47, care sunt regretate inclusiv de „creatori”.

Se mândresc toţi inventatorii cu creaţiile lor? Până la un punct, ar fi răspunsul corect. Nu puţini sunt oamenii de ştiinţă care au ajuns să inventeze dispozitive şi arme din cauza cărora mulţi oameni şi-au pierdut viaţa sau au avut de suferit. Adevărul.ro vă prezintă o listă cu inventatori care au ajuns să-şi deteste creaţiile, tocmai din cauza efectelor lor. 

- Robert Oppenheimer - inventatorul bombei atomice. Creatorul bombei atomice este considerat Rober Oppenheimer. Bomba atomică a fost creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar inventatorul său a declarat că nu regretă că a creat bomba atomică, dar a mărturisit în mai multe declaraţii publice că nu crede că a fost folosită corespunzător.

- Mikhail Kalashnikov – inventatorul mitralierei AK 47 – Şi această invenţie a fost realizată în timpul celui de-al doilea Război Mondial, pentru armata rusă. Aceasta a fost proiectată ca o mitralieră automată simplă, care poate fi realizată ieftin, folosindu-se metodele de producţie disponibile la acea vreme. Kalashnikov a murit în 2014, însă a apucat să vadă că creaţia sa este responsabilă pentru mai multe morţi decât orice altă armă de foc. În 2010, acesta a scris într-o scrisoare trimisă mai marelui Bisericii Ortodoxe ruse: „Îmi vine în minte aceeaşi întrebare. Dacă arma mea a luat atâtea vieţi, nu sunt eu, ca şi creştin, responsabil pentru aceste decese, chiar dacă ne erau inamici cei morţi?”. 

- Ethan Zuckerman – creatorul reclamelor de tip pop-up – Acesta a spus că a ajuns să creeze acest tip de publicitate pe când muncea la Tripod, o firmă care ofere găzduire web şi care căuta de mai bine de 5 ani o metodă de a face profit. Inventatorul pop-up-urilor a spus că intenţiile sale au fost bune, deşi acest tip de publicitate a ajuns să fie folosit şi de industria porno, de exemplu.

- Bob Propst – birourile de tip cub – Le-a inventat Bob Propst, în timp ce muncea ca şi consultant pentru Herman Miller, în anii `60. Acesta a mărturisit că a vrut să ofere angajaţilor un loc de muncă mai fluid şi flexibil, însă ulterior a declarat că folosirea tipului său de birouri în corporaţii este „o nebunie”.

- Kamran Loghman – inventatorul spray-ului paralizant. Spray-ul paralizant a fost inventat în 1980 de către Kamran Loghman, în timp ce muncea pentru FBI. Acesta a realizat inclusiv un ghid de utilizare pentru poliţişti. Modul cum a fost folosit de-a lungul anilor această „armă”, a fost aspru criticat de către jurnalişti, care au numit-o „cea mai nepotrivită utilizare a unei arme chimice”.

Sursa: mentalfloss.com

Vă mai recomandăm:

10 lucruri puţin mediatizate despre Cernobîl. Câţi oameni a ucis unul dintre cele mai distructive accidente din istorie

12 lucruri pe care nu le-ai ştiut despre îngheţată. Un rege şi-a plătit bucătarul să ţină secretă reţeta sortimentului preferat

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite