TITULARIZARE 2013 Aproximativ 680 de profesori bistriţeni au susţinut astăzi examenul de titularizare

TITULARIZARE 2013 Aproximativ 680 de profesori bistriţeni au susţinut astăzi examenul de titularizare

FOTO: Bianca Sara

Emoţii mari la examenul scris de titularizare, care s-a desfăşurat în 3 centre din Bistriţa. Deşi ar trebui să cunoască perfect materia pe care o predau, unii profesori s-au arătat depăşiţi de subiecte.

Ştiri pe aceeaşi temă


Zarvă mare astăzi la Şcoala Generală Avram Iancu, unul dintre centrele unde are loc examenul de titularizare. Zeci de profesori, majoritatea tineri, ieşeau din sălile de examen toropiţi de căldură şi cuprinşi de griji. Asta pentru că şi anul acesta subiectele par să-i fi depăşit pe unii dintre ei. Pentru alţii însă timpul nu a fost suficient, deşi candidaţii au avut la dispoziţie nu mai puţin de patru ore  pentru a rezolva cerinţele.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, la proba scrisă a examenului de titularizare s-au prezentat 678 de profesori din cei 742 înscrişi. Examenul s-a desfăşurat în trei centre de examen, la 18 discipline. Nu au lipsit nici incidentele, un profesor fiind eliminat din examen pentru că a intrat cu telefonul mobil în sală.

La nivelul judeţului sunt disponibile 964 de posturi, dintre care, 529 sunt catedre complete, iar 435 catedre incomplete. Printre disciplinele cu cele mai multe locuri vacante se numără matematica, atunci când vine vorba despre perioadă nedeterminată şi educaţia fizică şi sportul, pentru perioadă determinată. Multe locuri vacante sunt şi la limbi străine sau la Limba şi Literatura Română.

La nivel naţional s-au înscris în jur de 38.000 de candidaţi, dintre aceştia 5000 sunt absolvenţi din promoţia curentă. Pentru a se putea angaja pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică. Pentru a se angaja pe o perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină o notă de trecere.

Rezultatele se vor afişa în data de 5 august,  contestaţiile putându-de depune în zilele de 5 şi 6 august. Rezultatele finale vor fi cunoscute în data de 8 august. Anul precedent din cei peste 500 de candidaţi, doar 96 au luat notă de trecere.

Vă mai recomandăm:

Poveştile celor mai buni profesori din Bistriţa-Năsăud. Ana Haitonic: „Îmi place teribil de mult meseria aceasta, o fac cu pasiune”

Ioan Oltean vrea primă de instalare pentru profesori

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările