Tibi Uşeriu este singurul român rămas în cursa de la Cercul Polar. Cum îşi spulberă bistriţeanul principalul adversar, care „a îndrăznit“ să-i conteste primul loc

Tibi Uşeriu este singurul român rămas în cursa de la Cercul Polar. Cum îşi spulberă bistriţeanul principalul adversar, care „a îndrăznit“ să-i conteste primul loc

Tibi Uşeriu conduce cursa pentru al treilea an consecutiv FOTO: 6633 Arctic Ultra

Bistriţeanul Tibi Uşeriu a rămas singurul român care concurează încă în cursa de la Cercul Polar. Sportivul conduce cursa încă de la început. Potrivit apropiaţilor lui Uşeriu, bistriţeanul este plin de energie, iar simţul umorului îi este la cote înalte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tibi Uşeriu a rămas singurul român care nu a abandonat 6633 Arctic Ultra, una dintre cele mai dure competiţii din lume. În primele 24 de ore de competiţie au abandonat toţi ceilalţi români participanţi. 
 
Avram Iancu s-a ales cu o accidentare încă de la primii kilometri, Polgar Levente a fost scos de organizatori din cauza vântului puternic ce îi punea viaţa în pericol, iar Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada, a abandonat ultima, se pare tot din cauza vântului puternic. 
 
Acesta se apropie, potrivit organizatorilor, de 100 de km/h. Sportivii au fost luaţi pe sus de vânt, cu tot cu sanie. Polgar Levente a fost nevoit să apese pe butonul SOS de la GPS după ce a fost luat de vânt de patru ori. 
 
Tibi Uşeriu a trecut de punctul de control 1 şi 2 fără să zăbovească prea mult. Acolo, sportivul s-a oprit pentru puţin timp să-şi tragă sufletul şi să bea apă. Potrivit postării făcute de apropiaţii săi pe pagina asociaţiei Tăşuleasa Social, pe care o administrează amândoi, planul lui de cursă era să doarmă doar la punctul de control 3, adică pe la kilometrul 180. Tot aici a dat şi primul telefon acasă.
 
„Aici dă şi primul telefon, în care ne povesteşte cât de brutale au fost vânturile în prima noapte, dar cu un tonus extrem de bun şi cu simţul umorului la cote înalte. Era plin de energie şi avea chef de alergat, aşa că nu a stat la telefon ca să îl înregistrăm. Are o treabă de rezolvat acolo...! L-am întrebat cum se simte, dacă totul e okey, şi a răspuns: „Păi e început de cursă, de ce mă întrebaţi aşa ceva acum?” – Cum să nu-l iubeşti?”, se precizează în postarea de pe pagina Tăşuleasa Social.
 
Până în acest moment, Tibi Uşeriu a parcurs mai bine de 180 de kilometri. Se pare că bistriţeanul are un timp mai bun decât cel anul trecut, parcurgând, în medie, 4,5 km pe oră. Irlandezul Patrick O`Tool e cu aproximativ 4 ore în urma românului, deşi la început de cursă îi despărţeau doar 2-3 kilometri. 

FOTO: 6633 Arctic Ultra 

 

Tibi conduce cursa pentru al treilea an consecutiv 

 

Bistriţeanul, care a început să alerge în competiţii naţionale şi internaţionale în urmă cu doar câţiva ani, este primul concurent din istoria acestei curse desfăşurate la Cercul Polar, care a reuşit să o câştige de două ori consecutiv.
 
Anul acesta 6633 Arctic Ultra a ajuns la ediţia cu numărul 10, organizatorii invitându-i pe 5 dintre câştigătorii de anii trecuţi pentru a lua parte la competiţie. Tot anul acesta, traseul s-a schimbat, fiind cu câţiva zeci de kilometri mai lung decât în 2017. 
 
Tibi Uşeriu plănuieşte să participe, peste doar o lună şi jumătate, la o altă competiţie aflată pe lista celor mai dure dn lume – Maratonul Everestului. Tocmai din acest motiv, sportivul plănuia să nu îşi forţeze prea tare corpul în timpul 6633 Arctic Ultra.
 
Se pare însă că cei 2-3 kilometri care îl despărţeau de irlandezul care l-a urmărit încă de la început l-au impulsionat pe Tibi Uşeriu, care a prins viteză şi şi-a întrecut şi timpul înregistrat anul precedent. 
 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
citeste totul despre: