Tânărul împuşcat de un poliţist din Bistriţa-Năsăud, în timpul unei intervenţii, a murit la spital. Coarnă: Poliţiştii au acţionat legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul de 25 de ani a decedat în cursul nopţii, acesta nereuşind să supravieţuiască intervenţiei chirurgicale la care a fost supus FOTO: Bianca Sara
Tânărul de 25 de ani a decedat în cursul nopţii, acesta nereuşind să supravieţuiască intervenţiei chirurgicale la care a fost supus FOTO: Bianca Sara

Bărbatul de 25 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, care i-a agresat vineri seara pe poliţiştii chemaţi la un imobil din oraş pentru aplanarea unui conflict izbucnit între acesta şi vecinul său, a murit în cursul nopţii, în ciuda eforturilor personalului medical de la Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

UPDATE 12.00 Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual susţine că poliţiştii au acţionat legal în cazul de la Sângeorz-Băi, unde un bărbat care a atacat doi poliţişti a murit după ce a fost împuşcat de unul dintre aceştia, Coarnă precizând că tânărul era cunoscut ca o persoană violentă.

"Categoric au acţionat legal, au acţionat aşa cum trebuie să acţioneze şi cum prevede legea. Vedeţi ce înseamnă o patrulă din doi? Dacă nu era colegul, aveam probabil un alt poliţist mort. Atacatorul era cunoscut cu activităţi violente, mai avusese o cercetare pentru infracţiunea de ultraj, pentru care parchetul a renunţat la urmărirea penală, deci omului i s-a creat ideea că se poate. Era şi un pic consumator de droguri, de alcool, devenea violent. Toată comunitatea de acolo avea o problemă cu acest om. Poliţia a venit la un apel 112, unde el, cu o rangă, a atacat familia vecină. Poliţiştii, în opinia mea, au acţionat corect, legal. Eu am vorbit cu colegul meu de la Bistriţa, astăzi am angajat avocaţi în cercetarea penală, pentru că nimeni nu îi apără pe aceşti oameni, aici mă refer la doamna ministru Carmen Dan. Nu îi interesează ce se întâmplă cu aceşti oameni din punct de vedere juridic. Am trimis avocaţi acolo. Ancheta este obligatorie în acest dosar, e normal o anchetă, dar parchetul în opinia mea, va trebui să închidă dosarul, să-l claseze, pentru că există o clauză care înlătură caracterul penal al faptei. Practic, poliţistul a folosit pistolul în condiţiile legii", a declarate Dumitru Coarnă pentru Mediafax.

A decedat la spital

În cursul nopţii, tânărul de 25 de ani care a fost împuşcat vineri seara de către un poliţist din oraşul Sîngeorz-Băi, a decedat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Mihaela Mastan, tânărul ajunsese la unitatea medicală cu două plăgi împuşcate, una în zona abdominală şi alta în zona coapsei stângi şi în stop cardio respirator. 

„În serviciul UPU al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost adus un bărbat de 25 de ani cu plagă împuşcată în abdomen, plagă împuşcată în coapsa stângă, stop cardio-respirator, resuscitat, cu care s-a intrat direct în sala de operaţii”, declara vineri noaptea Mihaela Mastan. 

Se pare că tânărul nu a reuşit să supravieţuiască operaţiei la care a fost supus. 

De la ce a pornit totul

Vineri seara, tânărul de 25 de ani şi-ar fi atacat un vecin cu o rangă. Soţia bărbatului a alertat incidentul la 112. În scurt timp, la faţa locului a apărut un echipaj de poliţie din cadrul secţiei de poliţie din Sîngeorz-Băi.

Deşi în prima fază tânărul a părut cooperant, în scurt timp acesta a început să atace poliţiştii. Primul lovit cu o bâtă a fost un agent de 25 de ani, care intervenea la scandal. Acesta a primit o lovitură în zona feţei şi a capului. 

Agresorul nu s-a oprit aici şi a vrut să îl lovească şi pe colegul poliţistului. Acesta a scos arma din dotare, l-a somat pe individ şi, întrucât acesta nu s-a supus somaţiei, a tras.

Se pare că au fost trase două focuri de armă. Un glonţ l-a nimerit pe tânăr în zona abdominală, iar altul în coapsa stângă. Din tânăr, un glonţ a ricoşat şi în mama acestuia, care se afla în apropiere.

La spital a fost dus tânărul în stare gravă, mama acestuia cu o plagă împuşcată la nivelul antebraţului, poliţistul de 25 de ani lovit cu bâta, dar şi vecinul care fusese agresat iniţial şi pentru care se solicitase sprijinul poliţiei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite