Suma cheltuită anul acesta de autorităţile judeţene pentru cultură: peste un milion de lei

Suma cheltuită anul acesta de autorităţile judeţene pentru cultură: peste un milion de lei

FOTO: Arhivă

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a alocat peste un milion de lei pentru activităţile culturale care vor avea loc anul acesta. Dacă organizatorii unor evenimente sunt nevoiţi să se mulţumească cu 400-500 de lei, alţii au pe mână şi 70.000 de lei pentru organizare.

Ştiri pe aceeaşi temă


Nu mai puţin de 167 de evenimente, de la expoziţii de fotografie, până  la tabere de creaţie şi concerte, vor avea loc anul acesta în tot judeţul. Pentru distracţia locuitorilor judeţului, autorităţile au alocat aproape 850.000 de lei.

Dacă unii sunt nevoiţi să îşi organizeze evenimentul cu 400-500 de lei, cu alţii, Consiliul Judeţean nu a fost deloc zgârcit. Este şi cazul Festivalului naţional de interpretare a muzicii populare româneşti „Valeria Peter Predescu”, ce s-a desfăşurat luna aceasta la Bistriţa, pentru care a fost alocată suma de 70.000 de lei.

Pentru produse promoţionale, reeditări ale unor cărţi, CD-uri, DVD-uri sau promovare merg peste 320.000 de lei. Doar pentru activităţi de imagine şi promovare culturală în presă şi prin afişe, Consiliul Judeţean a alocat 55.000 de lei.

Şi pentru reeditarea unor cărţi de istorie locală, poezie, proză şi etnologie, precum şi pentru editarea de CD-uri şi DVD-uri a mers o sumă frumuşică: nu mai puţin de 100.000 de lei.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO Biblioteca bistriţeană, mutată de ucenicul lui Nicolae Steinhardt în fosta locuinţă a lui Carol al II-lea, a primit binecuvântarea lui IPS Andrei Andreicuţ

FOTO Cultura săsească, preamărită astăzi la Bistriţa. Printre atracţii se numără o ladă a Bisericii Evanghelice din 1562 sau un costum popular din 1924

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: