Studentul care a murit într-un accident rutier produs de „vitejia“ prietenul său. Cei doi se întorceau acasă de la facultate

Studentul care a murit într-un accident rutier produs de „vitejia“ prietenul său. Cei doi se întorceau acasă de la facultate

Tânărul student se pregătea sa devină inginer FOTO: Facebook

Mai puţin de doi kilometri au reuşit să parcurgă cu maşina doi studenţi şi mama unuia dintre ei, de la gara unde s-au dat jos din trenul care i-a adus din Cluj-Napoca la Ilva Mică. Ulterior, au fost implicaţi într-un grav accident rutier, iar unul dintre ei şi-a pierdut viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Un autoturism Seat, în care se aflau doi studenţi de 19 ani şi mama unuia dintre ei, a derapat într-o curbă, după ce tânărul şoferul începător a pierdut controlul volanului neadaptând viteza la condiţiile de drum şi a lovit un Volkswagen Sharan, care circula regulamentar din sens opus.
 
În urma impactului violent, Seatul a fost aruncat în afara părţii carosabile, răsturându-se peste o cale ferată. Dacă şoferul de 19 ani şi mama acestuia aflată pe locul din dreapta au reuşit să iasă singuri din autoturismul transformat într-un morman de fiare, tânărul din spate a rămas încarcerat, având nevoie de ajutorul pompierilor. 
 
Acesta a fost scos de către pompierii militari ajunşi la faţa locului şi predat echipajului medical. Medicii au început manevrele de resuscitare, tânărul fiind în stop cardio-respirator. După mai bine de o oră de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele medicale au fost nevoite să declare decesul. 
 

O parte veneau de la rugăciune, o parte de la facultate 

Cei doi tineri studenţi coborâseră cu doar câteva minute înainte de accident din trenul care i-a adus din Cluj-Napoca până la Ilva Mică. Unul era din oraşul Sângeorz-Băi, iar celălalt din localitatea Rodna Veche.
 
Întrucât trenul nu merge mai departe de Ilva Mică, cei doi au apelat la mama unuia dintre ei să vină cu maşina pentru a-i duce acasă. Unul dintre tineri i-a cerut mamei sale să îl lase să conducă până în Rodna Veche, însă la mai puţin de doi kilometri de gară, la ieşirea din localitatea unde aceasta era situată, a produs un accident de circulaţie.
 
În celălalt autoturism, un Volkswagen Sharan cu 7 locuri se aflau 7 persoane cu vârste cuprinse între 67 şi 13 ani. De religie neoprotestantă, cei 7 se întorceau de la o casă de rugăciune din comuna Maieru şi se îndreptau spre oraşul Năsăud. 
 
La spital au ajuns studentul de 19 ani care a provocat accidentul, mama acestuia şi alte patru persoane din celălalt autoturism. 

Cele două autoturisme s-au transformat în mormane de fiare, în urma impactului


Andrei Munteanu se pregătea să devină inginer 

Tânărul de 19 ani care şi-a pierdut viaţa era student în primul an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Acesta se pregătea să devină inginer, la fel ca tatăl său, care a fost inginer la o mină din zonă, iar acum era pensionar.
 
Mama sa era plecată la muncă în Germania, iar Andrei Munteanu era singurul copil al familiei. 
 
Ca o ironie a sorţii, acesta trebuia să fie preluat de la tren şi dus acasă de către unchiul său, tatăl mamei sale. De altfel, bărbatul obişnuia să îşi preia nepotul de la tren, din Ilva Mică, de când nu mai circulă trenuri în zonă. Tânărul l-a anunţat cu puţin timp înainte să pornească din Rodna Veche că vine cu un prieten şi că nu are rost să mai vină după el.
 
Bărbatul a venit la locul accidentului, învinovăţându-se că nu l-a luat el pe nepotul său de la gară.
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: