Slujba de Înviere va fi ţinută fără credincioşi. Vom primi Paştile acasă, în pungi sigilate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea de Înviere                                                                         SURSA: Arhiva Adevărul
Noaptea de Înviere                                                                         SURSA: Arhiva Adevărul

Preoţii au primit din partea episcopilor indicaţii clare despre cum se va desfăşura slujba din noaptea de Înviere. BOR va respecta prevederile ordonanţelor militare.

ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, a transmis preoţilor indicaţii clare cu privire la slujba din noaptea de Înviere de anul acesta. De asemenea, slujitorii Domnului au primit şi recomandări cu privire la celelalte slujbe din Săptămâna Patimilor.

Astfel, într-o notă transmisă de Mitropolia Clujului, preoţii sunt informaţi că toate slujbele din Săptămâna Patimilor se vor ţine în interiorul bisericilor, cu uşile închise, la ele participând doar preotul şi cântăreţul. Prohodul Domnului (Vinerea Mare) nu va mai cuprinde şi înconjurarea bisericii de trei ori.

O altă decizie a Mitropoliei este aceea ca slujba de Înviere să fie săvârşită în interiorul bisericii (fără înconjurarea ei), iar imediat după chemarea „Veniţi de luaţi Lumină”, preoţii vor cânta de 3 ori Hristos a Înviat, credincioşii fiind invitaţi să cânte şi ei de la casele lor în acelaşi timp cu preoţii.

Paştile (pâine şi vinul care se împart credincioilor după slujba de Înviere) vor fi pregătite doar din prescuri mici (pâinişoare) ambalate în plastic direct din brutării, nu vor fi tăiate, ci vor fi aşezate în punci alături de pahare cu vin, închise etanş. Punga va fi sigilată. Vor fi sfinţite în Joia Mare şi vor fi distribuite credincioşilor la casele lor până în Duminica Învierii.

Aceste Paşti nu vor fi distribuite în biserică, ci vor fi duse la casele credincioşilor care solicită acest lucru.

Mitropolia Clujului reaminteşte preoţilor să ţină cont de toate recomandările şi dispoziţiile autorităţilor statului.

Mitropolia Clujului

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Theodor Paleologu, despre predica ÎPS Teodosie: „Sper ca Sfântul Sinod să aibă curajul de a se delimita de astfel de derapaje”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite