Se întorc militarii bistriţeni din Afganistan

Se întorc militarii bistriţeni din Afganistan

Şoimii se întorc acasă de săptămâna viitoare (foto arhivă)

Cei 600 de militari ai Brigăzii 81 Mecanizate din Bistriţa dislocaţi în provincia Zabul din Afganistan se vor întoarce  în ţară conform unui grafic, începând de săptămâna viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Batalionului 812, Cristian Mariş spune că au existat ceva întârzieri, însă că în februarie se vor întoarce cu toţii acasă. „Până la mijlocul lunii februarie trebuie să se întoarcă toţi. Există o planificare care prevede revenirea cam de la sfârşitul lunii ianuarie, au intervenit nişte amânări, însă graficul final va fi respectat", spune maiorul Cristian Mariş, purtătorul de cuvânt al Batalonului 812 Infanterie. Militarii bistriţeni au plecat în Zabul în mai 2010.

Răniţii rămân în Germania

Cei doi subofiţeri, răniţi în Afganistan, Vasile Zbâncă şi Angel Ilovan împart şi acum acelaşi salon dintr-un spital militar din Germania. Caporalul Zbancă, rănit în explozia care i-a ucis în octombrie anul trecut pe soldaţii Marius Florin Sfecheş şi Cristian Filip a rămas fără ambele picioare, după ce i-au fost amputate. Potrivit soţiei militarului bistriţean, Alina Zbâncă caporalul face recuperare şi încearcă să se acomodeze cu noile proteze : „recuperarea depinde de cum se va obişnui cu protezele. Medicii mi-au spus că nu il vor lăsa acasă mai repede de o lună-o lună şi jumătate. ",  spune Alina Zbâncă. Alături de caporal în salonul spitalului militar german este internat şi Angel Ilovan, militarul rănit în noiembrie, într-o altă explozie din Zabul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: