Săracii Bistriţei care trăiesc din gunoaie rămân fără „job” în toamnă

Săracii Bistriţei care trăiesc din gunoaie rămân fără „job” în toamnă

Containere semi-îngropate urmează a fi montate în municipiu FOTO: proideea.ro

Din toamnă zeci de săraci care trăiesc doar din selectarea deşeurilor din tomberoane vor rămâne fără un mijloc de subzistenţă. Asta pentru că nu vor mai putea ajunge la deşeuri din cauza noilor tomberoane semi-îngropate ce urmează să fie montate în municipiu.

Locul clasicelor tomberoane va fi luat din toamnă de containere semi-îngropate. Accesul la gunoi îl va avea doar firma care se va ocupa de colectarea deşeurilor. Săracii Bistriţei, care până acum trăiau din selectarea parţială a gunoaielor nu vor mai avea acces la tomberoanele care le asigurau până acum traiul.

Pe lângă faptul că vor ajuta la menţinerea curăţeniei în spaţiile destinate deşeurilor, noile tomberoane vor aduce şi o ieftinire a tarifului practicat pentru colectarea deşeurilor. Dacă până acum o familie care locuia la bloc plătea 7 lei, iar una care locuia la casă 9 lei, din toamnă toţi locuitorii municipiului vor plăti doar 3,5 lei.

Tot din toamnă se va schimba şi modalitatea în care se va colecta această taxă pentru gunoi. Astfel, dacă până acum de acest demers se ocupau asociaţiile de proprietari, cel mai probabil, din toamnă sarcina va fi preluată de către municipalitate.

 

Vă mai recomandăm:

Trei firme au pus mâna pe contractul de colectare şi transport al deşeurilor din judeţ

Asociaţiile de proprietari vor să scape de plata gunoiului. Primarul ameninţă că le ia la puricat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: