S-a început urmărirea penală în cazul de la Sîngeorz-Băi, unde un poliţist a împuşcat mortal un individ care îi atacase colegul cu un cârlig din fier

S-a început urmărirea penală în cazul de la Sîngeorz-Băi, unde un poliţist a împuşcat mortal un individ care îi atacase colegul cu un cârlig din fier

Poliţistul a tras cu arma după ce individul îi atacase colegul cu un cârlig din fier FOTO: Bianca Sara

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile: ultraj împotriva a doi agenţi de poliţie, omor, uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe, în cazul poliţistului care a împuşcat mortal un individ care îi atacase colegul. Deocamdată se cercetează faptele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud anunţă printr-un comunicat de presă că a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de ultraj împotriva a doi agenţi de poliţie, omor, uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe.
 
Deocamdată sunt cercetate faptele nu şi anumite persoane. Se pare că este procedură standard, în aceste cazuri. Dacă se va dovedi că poliţistul a procedat corect şi potrivit legii, cel mai probabil, judecătorii vor hotărî neînceperea urmăririi penale. 
 
„Actele de urmărire penală efectuate până în prezent în cauză conturează indicii potrivit cărora, în seara de 8 decembrie 2017, în cursul unei intervenţii a organelor de poliţie pentru aplanarea unui scandal provocat la domiciliul unei persoane din localitatea Sîngeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut loc o altercaţie, în timpul căreia s-au exercitat acte de violenţă fizică împotriva agenţilor de poliţie care s-au deplasat la faţa locului. 
 
În acest context, unul dintre agenţii de poliţie, după executarea a două focuri de armă de avertisment, l-a împuşcat mortal pe unul dintre agresorii care iniţial a aplicat lovituri cu un corp dur, altul agent de poliţie, încercând să-l lovească cu un cârlig de fier şi pe agentul de poliţie care a făcut uz de armă. 
Astfel a fost rănită şi o altă persoană ce a intervenit în incident, respective mama agresorului”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. 
 
Individul îşi lovise cu acelaşi cârlig din fier şi vecinul, care a ajuns la spital cu un picior rupt. Soţia bărbatului a fost cea care a sunat la 112. Se pare că tânărul de 22 de ani se afla sub influenţa alcoolului în momentul în care şi-a atacat vecinul şi mai apoi pe cei doi poliţişti.
 
Surse Adevărul.ro susţin că agresorul ar fi încercat inclusiv să îl strângă de gât pe poliţistul care l-a şi împuşcat. Acesta ar fi tras două focuri de avertisment şi alte două în agresor. Unul a ajuns în zona abdominală, iar altul în coapsă.
 
Tânărul a ajuns în stare foarte gravă la spital, intrând în sala de operaţii, unde a şi decedat. Se pare că a pierdut prea mult sânge în urma rănilor provocate. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 
 
citeste totul despre: