Retras şi respectat în comunitate, aşa era văzut preotul din Bistriţa-Năsăud care a omorât cu sânge rece o adolescentă în Mamaia

Retras şi respectat în comunitate, aşa era văzut preotul din Bistriţa-Năsăud care a omorât cu sânge rece o adolescentă în Mamaia

Preotul a fost reţinut deja de poliţişti FOTO: R.R.

O tânără de doar 15 ani din Constanţa a fost omorâtă de un fost preot din Bistriţa-Năsăud. Preotul a strangulat-o pe copilă cu cablul de la fierul de călcat. Fapta preotului i-a şocat pe oamenii din Galaţii Bistriţei, unde acesta a slujit până acum trei luni. Aceştia spun despre bărbat că era mai retras şi foarte respectat în comunitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oribila crimă s-a produs sâmbătă, într-un apartament din staţiunea Mamaia. Victima, o copilă de 15 ani din Constanţa, a fost găsită fără suflare, sugrumată cu cablul de la fierul de călcat.

Autorul se pare că este fostul preot Constantin Laurenţiu Aspru, care până în urmă cu trei luni a slujit în biserica ortodoxă din Galaţii Bistriţei. Acesta s-ar fi cunoscut cu victima pe Facebook şi şi-au dat întâlnire în apartamentul copilei.

Oamenii legii cred că între cei doi a avut loc o ceartă, iar fostul preot a strangulat-o pe copilă cu cablul de la fierul de călcat, după care a plecat cu maşina pe plajă.

Constantin Laurenţiu Aspru are 37 de ani şi este din Râmnicu Vâlcea. Acesta este căsătorit şi are doi copii cu o femeie din Bistriţa-Năsăud. De mai bine de 10 ani acesta slujeşte în Bistriţa-Năsăud, a slujit 8 ani în Chiochiş, iar de patru ani slujea în Galaţii Bistriţei.

Bărbatul a slujit până în 1 ianuarie, când a ajunţat că se desparte de soţie şi că nu va mai fi preot în localitatea situată la nici 30 de kilometri de Bistriţa. Femeia l-a părăsit încă din toamna anului trecut, mutându-se din casa parohială cu fiul lor de 6 ani în chirie. Constantin Laurenţiu Aspru a rămas cu fata lui de 14 ani, pe care mai apoi a dus-o la sora sa în Cluj-Napoca.

Preotul a fost plecat în Belgia, cu ajutorul unei familii din Galaţii Bistriţei. Acolo bărbatul spera să-şi refacă viaţa şi chiar să ajungă să slujească într-o biserică românească din zonă.

Deşi nu era cunoscut ca fiind un om violent, primarul comunei Galaţii Bistriţei, Vasile Găurean spune că fosta soţie a divorţat de el tocmai din cauza limbajului agresiv al acestuia.

„Soţia preotului mi-a spus că acesta vorbeşte foarte urât cu ea. Preotul chiar a apelat la mine să-i împac, că eram prieteni de familie, dar femeia a fost categorică, mi-a spus că din „vacă” şi „proastă” nu o scoate şi că nu vrea să se întoarcă la el”, explică Vasile Găurean.

Preţ de trei luni cât a stat în Belgia, preotul nu şi-a contactat familia, până joia trecută, când s-a întors în Bistriţa şi s-a întâlnit cu fosta soţie şi cu cei doi copii. Ce a căutat în Constanţa nimeni nu ştie, edilul Vasile Găurean susţinând că bărbatul nu avea nicio legătură cu această zonă.

„Când am auzit ce s-a întâmplat mi s-a făcut pielea de găină. Nu mă aşteptam niciodată să se întâmple asta. Era el mi retras, dar era foarte respectat în comunitate. Era bun ca preot”, completează primarul comunei Galaţii Bistriţei.

Acesta mai spune că preotul era un personaj dificil şi  că nu accepta să fie contrazis sau să nu se facă lucrurile după dorinţa sa. În primăvara anului trecut, acesta a avut un conflict şi cu viceprimarul localităţii, conflict care a ajuns şi la protopop. „Dacă nu îi convenea ceva, repede, repede reacţiona”, mai spune primarul.

Vă mai recomandăm:
 

Crimă la Mamaia, în ajunul Paştelui. Un fost preot a strangulat o fată de 15 ani cu cablul de la fierul de călcat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările