Remediu pentru alergie, transformat în afacere. Drumul parfumat al Corneliei pe tărâmul săpunurilor naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 45 de ani şi de câţiva ani buni prepară săpunuri naturale. Povestea Corneliei pe tărâmul săpunurilor naturale a început în timp ce se lupta cu o alergie ce-i afecta pielea. Săpunurile care s-au dovedit a fi răspunsul la problemele sale s-au transformat cu multă muncă şi dăruire într-o afacere „bio”.

Cornelia Oprea are 45 de ani şi este din Odorheiul Secuiesc. De mai bine de 12 ani se luptă cu o alergie care-i afectează pielea provocată de cele mai comune şi necesare produse de îngrijire corporală.

În urmă cu câţiva ani, în încercarea de a găsi un remediu la problema cu care se confrunta, Cornelia a început să-şi prepare singură săpunurile pentru mâini şi ten. A urmat chiar un curs de profil, iar de la a face săpunuri pentru ea şi pentru prieteni până la afacere nu a fost decât un pas.

„Eram alergică la cosmetice, la anumite substanţe din cosmetice, aşa a început totul. De când folosesc aceste săpunuri nu mai am probleme cu pielea. Anii trecuţi pe vremea aceasta eram la medic pentru diferite tratamente”, precizează Cornelia.

A fost susţinută de soţul său, care a încurajat-o şi chiar a fost de acord să investească economiile familiei într-un mic atelier. Nu mai puţin de 11 sortimente de săpunuri naturale s-au născut în micuţul atelier din Odorheiul Secuiesc. Acestea au fost testate de două laboratoare de profil, care au dat undă verde pentru comercializare.



Comenzile tot mai multe a determinat-o pe Cornelia să ia în calcul un nou atelier, niţel mai mare, pe care l-a amenajat anul trecut.

Cornelia îşi surprinde clienţii cu săpun cu cătină, castravete, lavandă, nămol de Sovata, muşeţel, miere, lapte de capră, gălbenele, nămol de Praid cu sare, urzică sau cacao cu scorţişoară. A dezvoltat chiar un săpun fără miros, pentru cei care sunt alergici şi la parfum. Acestea pot fi folosite pentru curăţarea pielii în general, a tenului sau chiar a părului.

Pentru ca această afacere de familie să se dezvolte a fost nevoie doar de uleiuri, plante, câteva vase şi multă răbdare. Dacă unele dintre reţete nu au fost modificate de multe ori, la altele s-a muncit destul de mult până când au ieşit cum trebuie.

Săpunul care ridică cele mai multe probleme este cel numit de Cornelia „prăjitura”, asta pentru că are mai multe straturi, iar la realizarea sa trebuie să participe cel puţin două persoane. Ca să dea naştere unui astfel de săpun, Cornelia are nevoie cam de două ore.

Printre cei are cumpără săpunuri făcute de Cornelia se numără persoane care au probleme cu pielea ca şi ea, femeile însărcinate sau cu copii sau pur şi simplu consumatorii de produse bio.

Între 500 şi 2000 de săpunuri iau naştere lunar în atelierul din Odorheiul Secuiesc. Săpunurile ajung în magazinele naturiste, dar şi în supermarketurile din judeţele Harghita, Mureş, Covasna sau chiar în Ungaria.

Cornelia are în plan extinderea şi în alte zone ale ţării, dar şi dezvoltarea de noi produse ale căror secrete vor rămâne ascunse cum se întâmplă şi în cazul săpunurilor deja create.

image



Vă mai recomandăm:

Vinul de coacăze, leacul pentru anemie produs de o bistriţeancă după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie

Este recunoscut faptul că multe produse naturale reuşesc să substituie cu succes medicamentele. Este şi cazul vinului de coacăze, un tratament excelent pentru anemie, ne asigură Sânmărtean Maria, care-l produce alături de familie de câteva generaţii bune.

Afaceri ca la mama acasă: cum fac bani sătencele din România cu un brand de milioane, „Povila de Bârgău”

Asociaţia A.F.I. ProFamilia a găsit o metodă inedită şi productivă de a ajuta femeile din mediul rural să facă afaceri. Cu ajutorul fondurilor europene, dar şi a unor reţete vechi de sute de ani ale locului, acestea oferă o şansă în plus la independenţă financiară femeilor de pe Valea Bârgăului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite