Principele Radu: „Părinţii voştri aveau la căpătâiul patului nu un telefon sau Ipad, ci o carte”. ASR s-a întâlnit cu prichindeii la doi paşi de o căprioară

Principele Radu: „Părinţii voştri aveau la căpătâiul patului nu un telefon sau Ipad, ci o carte”. ASR s-a întâlnit cu prichindeii la doi paşi de o căprioară

FOTO: Bianca Sara

Marţi, Principele Radu al României a fost prezent în Bistriţa-Năsăud. Primul popas a fost făcut la Muzeul Grăniceresc, urmând ca mai apoi Alteţa Sa Regală să se întâlnească cu cei mai mici dintre cititori, pe care i-a întâmpinat în curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, acolo unde de două săptămâni este găzduită şi o căprioară.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce şi-a prezentat cartea „Trei poduri peste lume” la Muzeul Grăniceresc din Năsăud, Principele Radu al României s-a întâlnit cu micii cititori la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Organizatorii au hotărât ca întâlnirea să aibă loc chiar în curtea muzeului, profitând astfel de vremea frumoasă. La doi paşi de locaţia de întâlnire cei prezenţi au putut admira un pui de căprioară, care este găzduit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud într-un ţarc special de mai bine de două săptămâni.


Principele Radu al României le-a recomandat celor mici să citească toate cărţile copilăriei şi să nu le înlocuiască cu jocurile sau filmele. Mai mult, acesta a insistat ca după ce citesc cărţile, cei mici să le împrumute şi altor copii care nu îşi permit să le cumpere pentru a le lectura.

„Problema este că pe vremea când părinţii sau bunicii voştri erau copii, obişnuiau să aibă la căpătâiul patului, pe noptieră, nu un telefon mobil sau un Ipad, ci o carte, citind despre fetiţa cu chibrituri, despre Albă ca Zăpada, cei trei muşchetari sau despre basmele lui Ispirescu sau Ion Creangă. Ei deveneau într-un anume fel oameni întregi, aşa cum nu am fi dacă nu le-am citi. Există o parte din viaţa noastră care este mai importantă decât butoanele de pe computer, mai importantă decât muzica de pe Youtube şi mai importantă decât telecomanda de la televizor”, a declarat marţi la Bistriţa, Principele Radu.

La întâlnire au participat elevi din clasele primare de la mai multe şcoli din municipiu. Cei mici nu au parasit curtea muzeului până nu au primit un autograf de la Alteţa Sa Regală pe cărţile proaspăt achiziţionate.

Principele Radu al României nu a părăsit judeţul Bistriţa-Năsăud până nu a prezentat la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” două cărţi. Acesta a poposit în clădirea Bibliotecii Judeţene, acolo unde, în 1919 a locuit preţ de câteva luni un alt membru al Casei Regale, Carol al II-lea.

Aleţa Sa Regală a prezentat două cărţi „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe şi „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982-2003” semnată chiar de Principele Radu al României.

„Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” este o carte album ce prezintă viaţa în imagini a primei femei care va moşteni Coroana României. Volumul prezintă copilăria, adolescenţa, studiile, viaţa de familie, interesele şi activităţile Principesei Margareta.

„Trei poduri peste lume” este practic un jurnal semnat de Principele Radu. Cele trei poduri din titlul volumului fac referire la trecerile Principelui Radu: de la un mileniu la altul, de la România comunistă la lumea liberă, de la condiţia de actor la cea de principe regal.Vă mai recomandăm:

Principesa Moştenitoare va decora, în numele Majestăţii Sale Regelui, personalităţi din România, Elveţia, Marea Britanie, Franţa şi Japonia

FOTO VIDEO Principele Radu al României face lobby pentru cărţi la Reşiţa şi Caransebeş 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

FOTO: Bianca Sara 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
Distribuie imaginea
citeste totul despre: