Primul deces cauzat de COVID-19 în Bistriţa-Năsăud. Pacientul a fost externat înainte de sosirea rezultatelor

Primul deces cauzat de COVID-19 în Bistriţa-Năsăud. Pacientul a fost externat înainte de sosirea rezultatelor

Sptalul Judeţean Bistriţa

Bărbatul a fost externat din spital deşi era suspect de coronavirus. A ajuns acasă şi a murit, iar după 2 zile au sosit şi rezultatele testelor.

Lazany Gabriel, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a confirmat miercuri, 1 aprilie, primul deces înregistrat în judeţ, cauzat de COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, din localitatea Ilva Mică. Acesta copletat, la internare, o declaraţie pe proprie răspundere din care nu reieşea că a călătorit în străinătate sau ar fi avut contact cu persoane suspecte.

„Pacientul s-a internat pe data de 22 martie pe Secţia de Boli Interne. La internare nu se încadra în definiţia de caz, de aceea nu a fost internat la Boli Infecţioase. A doua zi, medicul curant a solicitat un consult de specialitate de la Secţia de Boli Infecţioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru COVID-19. Pe data de 30, pacientul a fost externat, înainte să vină rezultatul probelor. Un lucru regretabil, din punctul meu de vedere”, spune managerul.

Pacientul a decedat în seara zilei în care a fost externat. Miercuri, 1 aprilie, a sosit şi rezultatul probelor care confirmă că bărbatul era infectat cu COVID-19.

„A început o anchetă epidemiologică, tot personalul Medicină Internă va fi testat. Sperăm să vină de data aceasta mai repede rezultatul probelor de la Cluj-Napoca. Sperăm să fie totul în regulă, mai spune Gabriel Lazany.

La această oră, în Spitalul Judeţean Bistriţa, la Secţia de Boli Infecţioase sunt internate 13 persoane îmbolnăvite cu coronavirus. Dintre acestea, trei sunt cadre medicale.

Pe aceeaşi temă:

Bistriţa-Năsăud: Un medic şi o infirmieră, testaţi pozitiv cu coronavirus

Mărturia unui om din prima linie: „Cei de la sate îşi fac Cruce când ne văd echipaţi în alb”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: