Primăria Bistriţa vrea un aqua park de 8 milioane de euro. Acesta ar urma să fie gata până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali şi-au dat joi acordul pentru studiul de fezabilitate pentru un aqua park, investiţie care ar ajunge la 8 milioane de euro. Municipalitatea intenţionează să solicite finanţare prin PNDL. Aqua park-ul ar urma să completeze pârtia de schi inaugurată la finalul acestei ierni, pe care încă nu s-a schiat.

Luna aceasta, municipalitatea a inaugurat o pârtie de schi care a costat 7 milioane de euro, mare parte din această sumă provenind dintr-un credit bancar contractat de Primăria Bistriţa. 

Deşi trebuia să fie gata în vara anului trecut, lucrările la pârtia de schi au fost mult întârziate, astfel că, în mijlocul sezonului rece nu era rezolvată problema alimentării cu energie electrică şi nici nu exista un administrator al acestei pârtii. Până la această oră nu s-a schiat deloc pe pârtia de schi amenajată de municipalitate. 

Cu o pârtie de schi care încă n-a fost utilizată şi nici n-a produs, Primăria Bistriţa are în plan o altă investiţie, în acelaşi loc. Primarul Ovidiu Creţu vrea să amenajeze pe un teren de 15 hectare un aqua park cu bazine interioare şi exterioare şi tobogane.

Astfel, în interior este prevăzut un tobogan încorporat într-o construcţie cu scări, cu elemente de căţărare şi arce multicolore pentru copii. La exterior mai este prevăzut un tobogan pentru copii cu trei piste, un dispozitiv tip „găleată” cu răsturnare şi diverse jeturi de apă. De asemenea, în exterior ar urma să mai fie amenajat un tobogan multitrack de tip curse sau alunecare liberă cu patru benzi. 

Acest aqua park ar urma să coste în jur de 8 milioane de euro şi să fie gata până în 2020. Deşi iniţial se vorbea despre un nou credit bancar, ce ar urma să se întindă pe 15 ani, primarul a renunţat rapid la idee, susţinând în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi că se va încerca o finanţare prin PNDL.

Consilierii locali liberali au criticat destul de dur acest proiect, iar consilierul local PER Mircea Archiudean s-a prezentat în faţa colegilor săi cu o analiză costuri-beneficii proprie. Acesta susţine că atât veniturile obţinute, cât şi numărul estimat de vizitatori (în jur de 2.000 de vizitatori zilnic pe timp de vară) este mult prea optimist şi n-are nicio legătură cu realitatea.

„Consider că această investiţie nu este necesară într-un oraş în care toate străzile sunt pline de grop, avem un trafic infernal în timpul zilei datorită subdimensionării infrastructurii rutiere şi a lipsei acute a parcărilor, lipsa în totalitate a asfaltului pe un număr mare de străzi, lipsa iluminatului public pe altă mulţime de străzi, investiţii în derulare fără niciun folos în momentul de faţă cum ar fi pârtia cu noroi, podul lui Apolodor, Ştrandul Codrişor, veveriţele din Guantanamo”, precizează Mircea Archiudean. 

Vă mai recomandăm:

Grandomania e la ea acasă la Bistriţa. Ce le promit candidaţii alegătorilor: de la pârtii de schi la parcări mecanizate „smart”

Cum va arăta domeniul schiabil de la Colibiţa. Investiţia se ridică la 15 milioane de euro

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite