Preşedinta Maltei a făcut o donaţie impresionantă pentru un român mort în urma unui accident oribil pe insula din Marea Mediterană

Preşedinta Maltei a făcut o donaţie impresionantă pentru un român mort în urma unui accident oribil pe insula din Marea Mediterană

Marie Louise Coleiro Preca, preşedinta Maltei a donat bani prin fundaţia sa FOTO Malta Today

Sute de oamenii au făcut donaţii pentru a ajuta la repatrierea trupului românului care a murit strivit de un copac weekendul trecut în Malta. Banii strânşi o vor ajuta şi pe soţia bărbatului, care a rămas singură cu doi copii mici. Printre donatori s-a numărat atât preşedinta Maltei, cât şi o companie aeriană din Malta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un român stabilit în Malta a murit în dimineaţa zilei de sâmbătă, 10 februarie, după ce un copac s-a prăbuşit pe furgoneta sa pe una dintre cele mai aglomerate şosele de pe insulă. O furtună puternică s-a abătut asupra insulei, inundând mai multe zone şi blocând accesul spre mai multe localităţi.
 
 
Dan Udrea, care se afla la volanul furgonetei, a murit pe loc. Irina a fost scoasă dintre fiarele autoturismului şi dusă la spital, fiind externată zilele trecute. 
 
Dan Udrea, alături de cei doi copilaşi ai săi (Foto: Facebook)
 
Românul din Bistriţa locuia în Malta de 7 ani, iar de câţiva ani era alături de el şi soţia sa Irina şi cei doi copilaşi. Aceştia aveau doi băieţi de 3 ani şi respectiv 6 luni. Dan Udrea transporta colete pentru o firmă locală, iar soţia sa îl ajuta. 
 
De cei doi copii ai cuplului avea grijă una dintre bunici. În momentul producerii accidentului, la ora locală 6.30, cei doi români mergeau la muncă. 

Autoturismul s-a transformat într-un morman de fiare, românul decedând pe loc (Foto: Times of Malta)
 

Preşedinta Maltei a donat 2.000 de euro 

Drama prin care trece familia de bistriţeni a sensibilizat numeroşi români care locuiesc în Malta şi chiar pe preşedinta ţării, Marie Louise Coleiro Preca. Aceasta a donat, prin intermediul fundaţiei pe care o conduce, Malta Community Chest Found Foundation, 2.000 de euro pentru familia de români.
 
S-a implicat inclusiv Air Malta, compania aeriană fiind de acord să suporte costurile de transport. Apropiaţii cuplului spun că au făcut donaţii substanţiale inclusiv alte firme mici sau restaurante şi baruri frecventate de români.
 
Comunitatea de români din Malta a reuşit, în doar câteva zile, să adune 14.000 de euro. De asemenea, prin intermediul a două site-uri de donaţii, s-au mai strâns aproape 17.000 de euro. 
 

50 de români i-au adus bistriţeanului un omagiu, la locul accidentului

Comunitatea de români din Malta i-a adus bistriţeanului un omagiu, chiar la locul accidentului. În data de 12 februarie, în jur de 50 de persoane au depus o coroană şi au aprins mai multe lumânări în locul unde a avut loc incidentul.

Românii din Malta au aprins lumânări şi au depus o coroană cu flori, alături de steagul României, la locul accidentului (Foto: Facebook)
 
„Cel mai sensibil moment în această campanie a fost luni seara, când ne-am strâns mai mulţi români la locul accidentului pentru a aprinde o lumânare. A venit acolo un bărbat, care a spus că a văzut accidentul. Era cu ochii în lacrimi şi a dorit să doneze şi el o sumă de bani. Mi s-a părut fenomenal momentul şi plin de încărcătură...un străin, nu era prieten cu nimeni din comunitatea noastră”, a precizat Alexandru, unul dintre românii care s-a implicat în campania de strângere de fonduri pentru familia Udrea. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
citeste totul despre: