Preot cu Audi A6, acuzat de bişniţă cu bilete la meciul România-Spania. 2.000 de lei, preţul cerut pe OLX. Explicaţie: cineva îl duşmăneşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot din Bistriţa-Năsăud este acuzat că ar fi încercat să vândă la suprapreţ bilete la meciul România-Spania în mediul virtual. După ce a fost deconspirat în timp ce negocia pe Facebook preţul biletelor cu potenţiali cumpărători, preotul, posesor al unui Audi A6, a venit imediat cu o variantă cel puţin interesantă: cineva îl duşmăneşte şi i-a furat identitatea virtuală.

Preotul Tudor Sumandea, care slujeşte la biserica din comuna Budeşti, judeţul Bistriţa-Năsăud, a intrat în gura enoriaşilor şi în vizorul Arhiepiscopiei Cluj, fiind bănuit că face speculă cu bilete la cel mai aşteptat meci de fotbal al momentului. 

Duminică, 27 martie, în Cluj-Napoca se va desfăşura meciul amical de fotbal România-Spania. Interesul pentru această competiţie a fost uriaş, astfel că cele 28.000 de bilete puse în vânzare de către FRFs-au epuizat în doar câteva ore. Preţurile biletelor, stabilite de Federaţia Română de Fotbal, sunt considerate de lux. Un bilet la peluze costă 50 de lei, un tichet la tribuna I ajunge la 100 de lei, iar unul la tribuna a doua costă 200 de lei. La zona VIP, preţul unui bilet ajunge şi la 600 de lei.


Având în vedere interesul uriaş pentru acest meci de fotbal, după epuizarea biletelor au apărut şi cei care profită de dorinţa de a lua parte la competiţie a celor care nu au mai apucat să cumpere tichete. Aşa se face că site-urile de anunţuri, precum OLX, sunt pline de oferte. Un bilet, însă, poate fi cumpărat cel mai ieftin cu 100 de lei, preţul fiind dublu faţă de cele mai ieftine comercializate de FRF.


De departe însă, cea mai aberantă ofertă cu bilete la meci vândute la suprapreţ ar aparţine unui preot din Bistriţa-Năsăud, care a scos la vânzare pe OLX patru bilete pentru care ar fi cerut câte 2.000 de lei. Ziarul actualdecluj.ro a mers pe firul biletelor şi a dat de preotul Tudor Sumandea, care slujeşte de mai bine de un an în comuna Budeşti. Reporterii au încercat, prin intermediul chatului de la reţeaua de socializare Facebook, să negocieze preţul biletelor, însă părintele nu a părut să fie dispus să lase din preţ.


După publicarea articolului, toată suflarea comunei Budeşti a aflat despre bilete, însă varianta care circulă prin localitate şi pe la Protopopiatul Becleanului este alta.

Preot cu Audi A 6, în valoare de 30.000 de euro

Preotul a susţinut că i-a fost spart contul de pe Facebook, iar cineva, care îi vrea răul, i-a înscenat toată această treabă.

„Părintele din Budeşti ne-a comunicat că Facebookul i-a fost spart şi că s-a întâmplat un incident neplăcut. Ceea ce s-a întâmplat nu ştiu, dar acest lucru se va vedea prin intermediul sfintei Arhiepiscopii din Cluj, care va cerceta şi va da un comunicat legat de acest lucru. Cert este că preotul este un preot bun, vretnic, care are deja un an de zile slujeşte acolo şi săvârşeşte o activitate deosebită. Noi ne bucurăm de asemenea preoţi. Dânsul are un statut de credibilitate în faţa credincioşilor. Nu cred c-ar fi făcut omul asemenea lucruri. Este un incident neplăcut pentru biserică şi părintele ca atare”, a declarat, pentru ”Adevărul”, protopopul de Beclean Dorel Zimveliu.

Acesta a recunoscut că fapta este una regretabilă, dar că nu crede că preotul este în spatele acestei specule. În cele din urmă, preotul, care conduce un Audi A6 în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost de acord să stea de vorbă cu jurnaliştii ”Adevărul”, însă a fost sărac în declaraţii, lăsând în sarcina protopopului de Beclean comunicarea cu mass-media.

„În cazul lucrurilor care se vehiculează despre mine, Arhiepiscopia l-a delegate pe părintele protopop de Beclean, Doru Zimveliu, să vorbească în acest sens”, a precizat preotul. Întrebat dacă i-a fost spart contul de Facebook, părintele a precizat, pentru ”Adevărul”: „Probabil că aşa a fost, nu ştiu şi vreau să se termine odată toată treaba asta”.


Prin răspunsuri la fel de succinte, preotul a mai precizat că nu este un pasionat al fotbalului, neavând niciun motiv să achiziţioneze bilete la meci.

În timp ce în comună, printre enoriaşi, preotul este cunoscut ca „un om cumsecade”, nu aceeaşi imagine o are în rândul preoţilor. ”Nu îşi pune mintea cu prostii. L-au băgat pe Facebook-urile alea şi se cânta de năcăjit ce e. Ar trebui să îl prindă pe ăla ce i-o spart lui adresa şi l-o băgat pe domn părinte.  Ne-o povestit ce o fost”, ne-a declarat una dintre enoriaşele din parohia preotului.

”Părintele din Budeşti este proaspăt intrat în rândul Bisericii. Este tânăr şi poate tinereţea este uneori vulnerabilă. Nu l-am văzut să calce strâmb, însă are ceva ce mi-a ridicat mereu semne de întrebare. Nu ştiu dacp acum spune adevărul sau nu, dar l-aş crede capabil să încerce să îşi rotunjească veniturile aşa”, ne-a declarat unui dintre preoţii din Bistriţa-Năsăud, care îl cunoaşte bine pepreotul Tudor Sumandea.

Vă mai recomandăm:

Un preot-profesor din Cluj a girat pentru cartea unui fost lider PDL-PNL aflat la puşcărie, la indicaţiile unui protopop: „M-a sunat Poliţia penitenciarului”

Preotul-cântăreţ are „protecţia” lui Iisus şi la volan. Cristian Pomohaci şi-a pus la maşină numărul IISUS
       

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite