Albumul on-line cu poveştirile judeţului prinde contur. Câştigătoarea concursului de povestiri, "Zeiţa vinului de Lechinţa"

Albumul on-line cu poveştirile judeţului prinde contur. Câştigătoarea concursului de povestiri,

FOTO: emaramures.ro

Astăzi, de ziua sa de naştere, deputatul Stelian Dolha a desemnat câştigătorul concursului „O poveste pentru fiecare loc”, cu ajutorul căruia îşi propune să adune într-un album on-line istorisiri şi legende ale diferitelor locuri din Bistriţa-Năsăud, care mai apoi să ajute la promovarea turistică a zonei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Peste 70 de povestiri care se referă la diferite locuri din judeţ au intrat în competiţia lansată de deputatul Stelian Dolha. Au participat atât elevi, cât şi profesori sau chiar pensionari.

Membrii juriului prezenţi la conferinţa de presă de astăzi au susţinut faptul că o parte din istorisiri nu au acel sâmbure turistic pe care îl căutau, cu toate acestea genul acesta de concursuri sunt mobilizatoare.

Povestea câştigătoare a fost „Zeiţa vinului de Lechinţa”, aşternută pe hârtie de Tok Maria Veronica. Membrii juriului au fost de acord că această poveste poate fi începutul unui brand turistic, momentan producători de vin din alte zone bucurându-se de renumele vinului de Lechinţa.

Cristian Munthiu, reprezentantul asociaţiei „Turist în Bistriţa-Năsăud” s-a angajat să intervină pe lângă producătorii de vin din Lechinţa să folosească această poveste în promovarea lor.

Deputatul Stelian Dolha îşi propune să reunească toate aceste poveşti într-un album on-line, unde fiecare comună din judeţ să aibă legendele şi materialele sale. Mai apoi, acesta doreşte să le pună la dispoziţie pensiunilor din zona rurală a judeţului pentru a le putea utiliza pentru promovare.

 

Vă recomandăm:

Vinul oltenilor, marcă înregistrată la OSIM „Zaibărul de Băileşti este valuta noastră forte”

Vinul de gheaţă, regele vinurilor

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările