Poştaşii bistriţeni s-au solidarizat cu colegii din ţară protestând în faţa Prefecturii

Poştaşii bistriţeni s-au solidarizat cu colegii din ţară protestând în faţa Prefecturii

Potrivit liderului poştaşilor, Horia Moruţan, până în acest moment nu a avut loc un dialog social şi nicio încercare de rezolvare a problemelor FOTO: Adevărul

Astăzi, dis de dimineaţă, 50 de poştaşi din Bistriţa au protestat în faţa Instituţiei Prefectului. Precum colegii din ţară, poştaşii bistriţeni sunt nemulţumiţi de reducerea veniturilor, de concedierile care se anunţă sau de nerespectarea unor puncte din contractul colectiv de muncă. Protestul nu a durat nici jumătate de oră, iar reprezentanţii presei nu au fost anunţaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Poştaşii bistriţeni au fost astăzi alături de colegii din ţară şi au protestat în faţa Instituţiei Prefectului. Protestul a avut loc puţin după ora 08:00 şi a durat nici jumătate de oră. Reprezentanţii presei nu au fost anunţaţi.

Potrivit liderului poştaşilor bistriţeni, Horia Moruţan, pichetarea vine ca un semnal de alarmă pentru lipsa dialogului social, deşi se cunoşteau la nivel de minister problemele cu care se confruntă poştaşii din toată ţara.

Printre problemele semnalate de Horia Moruţan se numără nerespectarea unor puncte din contractele colective de muncă, reducerea unor posturi în mediul rural şi cel urban, precum şi reducerea veniturilor.

Printre ghişeele vizate pentru reducere de personal se numără cele din Budacul de Jos, Lunca Ilvei, Căian, Chiuza, Dumita, Chiochiş, Lechinţa, Livezile. Peste 20 de poştaşi bistriţeni îşi vor pierde locul de muncă în urma desfiinţării posturilor.

„Urmează, sperăm, să purtăm o discuţie cu cei de la minister, pentru că până acum nu am fost luaţi în seamă ca parteneri pentru dialog social. Noi am fost solidari cu colegii din toată ţara şi la mitingul din Bucureşti, unde au participat 17 persoane din judeţul nostru,” adaugă Horia Moruţan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările