Pentru a doua oară într-o lună, consilierii locali au refuzat să direcţioneze fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhia a trimis mai multe scrisori autorităţilor din Bistriţa-Năsăud în care le solicita sume de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Patriarhia a trimis mai multe scrisori autorităţilor din Bistriţa-Năsăud în care le solicita sume de bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Deşi s-a aflat pentru a doua oară într-o lună pe ordinea de zi a Consiliului Local, proiectul de hotărâre care prevedea alocarea a 200.000 de lei pentru sprijinul construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului nu a primit girul consilierilor locali.

În ciuda faptului că s-a aflat pe ordinea de zi şi la şedinţa precedentă, primarul Ovidiu Creţu a încercat şi astăzi să direcţioneze 200.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Nici de această dată, edilul nu a primit girul din partea consilierilor locali, care au votat împotriva acestui proiect de hotărâre.

Proiectul de hotărâre prevedea alocarea a 500.000 de lei pentru mai multe biserici din Bistriţa, 200.000 de lei din această sumă urmând să meargă către Catedrala Mântuirii Neamului. Într-o şedinţă viitoare se va hotărî ce se va întâmpla cu această sumă.

Acesta nu este primul an când Primăriei Bistriţa i se solicită bani pentru catedrală. Două astfel de scrisori a primit municipalitatea până acum. În scrisoarea din 2012, Patriarhia Română solicita Primăriei Bistriţa 500.000 de lei, în timp ce în 2013 doar 200.000 de lei.

Şi Consiliul Judeţean a primit o astfel de solicitare în 2013, parte din suma solicitată, mai exact 100.000 de lei, a fost direcţionată în ultimul moment către un alt proiect al Bisericii Ortodoxe şi anume Centrul Misionar de Tineret din Sângeorz-Băi.



Vă mai recomandăm:

Primăria Bistriţa a refuzat din nou să aloce fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhia Română a cerut bani Consiliului Judeţean şi Primăriei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite