Pasul Tihuţa, vizitat de americani şi canadieni de Halloween

Pasul Tihuţa, vizitat de americani şi canadieni de Halloween

Destinaţia este preferată în special de americani şi canadieni FOTO: Bianca Sara Gavrilă/Arhivă

Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa are parte de oaspeţi de peste hotare şi în acest an, de Halloween. Mai mult, străinii spun că o vizită în Transilvania de Halloween este pe „to do list-ul” multora dintre ei, în special americani. Meniul special şi peisajul sălbatic desprins parcă din romanul lui Bram Stoker adună mai bine de 100 de americani şi canadieni în Pasul Tihuţa.

Străinii şi americanii în special îl asociază pe Dracula cu una dintre cele mai populare sărbători: Halloween-ul. Aşa se face că americanii şi canadienii îşi doresc să ajungă măcar o dată în viaţă în inima Ardealului, în Pasul Tihuţa, acolo unde este plasat de către Bram Stoker, autorul romanului Dracula, castelul contelui. 
 
În anii `70, acolo a fost ridicat un hotel-castel, inspirit tocmai din romanul lui Bram Stoker. Acesta atrage ca un magnet străini încă dinainte de Revoluţie. An de an, grupuri de turişti vin la Hotel Castel Dracula, pentru a avea parte de experienţa românească, tocmai de Halloween.
 
Potrivit administratorului hotelului, Ana Maria Muscar, anul acesta sunt aşteptaţi 40 de americani, 50 de canadieni şi 20 de străini de diferite naţii. Petrecerea începe în jurul orei 19:30, iar costumaţia este obligatorie.
 
„Programul a fost făcut pe baza solicitărilor lor. Vor avea foc de tabără cu lăutari, frigărui haiduceşti la foc, Balul Draculiştilor care se va desfăşura în cramă şi un meniu tematic. Elementul de noutate în acest an este faptul că Contele premiază cea mai inspirată costumaţie, cu o cină specială în cavoul său”, a precizat Ana Maria Muscar. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: